Architektura / rodinné domy

Na břehu slovenského moře vyrostly nové viladomy z produktů Ytong

Peter Koterec navrhl devět vila domů na břehu přehrady Zemplínská šírava na východě Slovenska Foto: Xella

Projekt Slnečná Lagúna nabízí devět vila domů přímo na břehu přehrady Zemplínská šírava na východě Slovenska. Nachází se hned u krásné pláže s příjemným vstupem do vody. Investor zde vystavěl tři typy vila domů, přičemž ke každému přísluší vlastní pozemek a parkovací stání.

Xella CZ , 20. 12. 2022 / Advertorial

Tvárnice, omítky a strop Ytong

Ing. Martin Salaj, odborný poradce pro obchod společnosti Xella Slovensko spolupracoval s investorem Sluneční laguny v průběhu celé výstavby. „Na obvodovém zdivu jsou použity tvárnice Ytong Statik o tloušťce 300 mm, které jsou charakteristické vyšší pevností a dobrými statickými vlastnostmi. Jejich velkou výhodou jsou také tepelně-izolační vlastnosti, homogenita a snadné a rychlé zdění bez odpadu. Kvalitu vnitřního prostředí pozitivně ovlivnila i vnitřní omítka Ytong, která redukuje vlhkost, dovoluje stěnám dýchat, a navíc zlepšuje tepelněizolační vlastnosti stavebních konstrukcí. Kromě příček Ytong jsou na vila domech u Zemplínské šíravy i stropy Ytong Ekonom, které mají vysokou únosnost a díky přesné konstrukci, která nepotřebuje žádné vyrovnávání, urychlily průběh stavby.“

Bydlení u vody

Projekt podle Ing. Petera Koterce, majitele společnosti PK DEVELOPMENT s.r.o. z Michalovců, vznikl již dříve, kolem roku 2016, kdy se rozhodl na těchto pozemcích vytvořit rezidenční projekt, který by splňoval ty nejvyšší standardy bydlení.

“Nejde o typické stavby, každý z vila domů má jedinečný výhled na vodu, i při výběru jsme preferovali přírodní materiály tak, aby celý projekt působil dovolenkově. Velmi atraktivní je také lokalita Medvědí hory, která patří mezi nejoblíbenější místa na Zemplínské šíravě. Rezidenti Sluneční laguny zde ocení také krásné západy slunce. To vše byla a jsou největší lákadla našeho projektu,“ říká Peter Koterec a dodává: „Ytong jsem vybral kvůli super kvalitě a dobré ceně, ale také pro možnost rychlé výstavby: všechny domy vyrostly během deseti měsíců. Potřebovali jsme těžký masivní strop, protože na každé zelené střeše je velké množství substrátu a sazeniček, i z toho důvodu jsme zvolili strop Ytong Ekonom. Toto řešení přineslo kromě rychlosti také vynikající tepelně izolační vlastnosti a příjemné klima všech domů. Výborná byla i spolupráce se společností Xella: věci, které jsme si dohodli, platili, a to je mě vždy velmi důležité. Proto nemám důvod měnit náš úspěšný tandem a s Ytongem určitě počítám i u dalších projektů, které připravuji.“

Foto: Každý vila dům nabízí svým majitelům jedinečný výhled na klidnou vodní hladinu Zemplínské šíravy

 

Podrobné informace o nabídce stavebních produktů Ytong, Silka a Multipor a služeb společnosti Xella včetně dalších zajímavých referencí najdete na webových stránkách Xella.cz.

  • Autoři: Peter Koterec
  • Země: Slovensko

SPONZOR

  • autor: Xella CZ *
  • publikováno: * 20. 12. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

viladům Slovensko Xella Ytong

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři