Architektura / industriální a technické stavby

O dos Vasconcelos - Institucionální design

V Mexiku stojí pouze pár budov, které způsobují ve svém okolí podobný vizuální dopad, jako tento impozantní komplex, který svým vzhledem „bije do očí“ v porovnání se svým okolím. EARCH.CZ vám představuje O dos Vasconcelos, realizaci oceněnou 3. místem v XVII. Cemex Building Award v kategori industiální design budov.

EARCH.CZ , 10. 6. 2011

Radiální design a agilní linie komplexu se pohybují a plazí po sobě jako had a tím narušují monotónní chod rušné třídy Vasconcelos. Pouze opravdu majestátní konstrukce může díky svému přesně stanovenému konceptu zaplnit tímto způsobem proluku na růšném bulváru. O Dos Vasconcelos je soběstačný „vesmír“, komplex, ve kterém má každý element svůj význam a zapádá do mozaiky celkového konceptu jednotlivých autonomních a zároveň vzájemně závislých součástí. Komplex má mnoho možností využití a je konstruován na centrální ose, která se odvíjí od kruhového nádvoří.

Toto nádvoří dává život vnitřnímu prostoru celého komplexu, a zároveň zde poskytuje určitou intimitu, chránící před vnějším světem. Hotel vyrůstá kolem základního prostoru jako nezávislý element.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři