Architektura / rekreační objekty

Viničný dům Cantina Saracco

Historické sídlo Cantina Saracco se nachází na vrcholu strmého kopce v Langa, kopcovité oblasti v regionu Piemont. Pozemek je orientován na sever a v dávných dobách byl pokryt lesem. Na místě pradávných stromů jsou nové vinice, umožňující svěží pohled do údolí a propojující zemědělskou půdu s historickou lokalitou vinařství.

Boffa e Delpiano Architetti , 15. 11. 2012

V osmdesátých letech bylo rozhodnuto rozšířit podnikání, takže v blízkosti stávajících budov vznikla prefabrikovaná hala. Zatímco ostatní vinaři decentralizovali svá výrobní zařízení na pozemcích v údolí, což poškozuje vzhled krajiny, v Cantina Saracco využili prostoru na svém pozemku na kopci.

V současnosti, vzhledem k nutnosti výrobu dále rozšířit, bylo rozhodnuto spojit budovy dohromady. Nová výstavba podél svahu je v místech, neobsazených vinicí. Se svými dvojitě šikmými střechami jsou tři nové budovy pokryté patinovanou mědí a jejich čela směřují ke svahu a do údolí.

BD architekti věnovali při navrhování budov zvláštní pozornost tomu, jak se projeví při pohledu z údolí. Cantina je upravena jako "spojující" objekt, který patří do dvou světů: mezi spojené a neutrálně barevné objemy a povrchy centra malého města, a také mezi dlouhé řady zeleného vína, v němž se architekti snažili chromaticky "rozpustit" stěny, kryté patinovanou mědí.

 

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři