Architektura / občanské stavby

Vysokoškolský areál - Akademie Sting - projekt 20

Čtyřpodlažní přístavba zhotovená systémem modulární výstavby kapacitně rozšiřuje stávající akademii. Nová budova vytváří další křídlo, které komplex hmotově uzavírá a vymezuje vnitřní atrium.

EARCH.CZ , 14. 3. 2011

Čtyřpodlažní přístavba zhotovená systémem modulární výstavby kapacitně rozšiřuje stávající akademii. Nová budova vytváří další křídlo, které komplex hmotově uzavírá a vymezuje vnitřní atrium. Zároveň je v 1.NP dosaženo maximální prostupnosti, což umožňuje zajistit dostatečnou plochu pro příležitostné parkování.

Nová přístavba je v prvním nadzemním podlaží provozně propojena se stávající budovou. Má samostatný vstup do ulice a do dvora. První podlaží je z poloviny sestaveno z modulů bez výplňových stěn. Slouží jako průjezd do dvora a kryté stání pro 8 aut. Druhá část funguje jako hala – místo pro setkávání, odpočinek a společenské akce studentů a pedagogů. Prostor je vybaven křesly, kavárenskými stolky, bufetem, společnou kuchyňkou, šatnou s uzamykatelnými skříňkami a sociálním zařízením včetně WC pro osoby s handicapem.

Z haly je přístupný i polouzavřený dvůr kombinující funkci zeleného venkovního prostoru s funkcí parkoviště pro 16 aut. Místo obligátního asfaltu je parkovací povrch tvořen vegetačními dílci prorostlými travou, volná místa jsou doplněna stromy. Komunikační trasa mezi starou a novou budovou má charakter obytné terasy a je vybavena mobiliářem.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři