Novinky a názory / zprávy

Architektura, urbanismus, design nebo Smart Cities. Fakulta architektury přijímá do doktorského studia

Fakulta architektury ČVUT v Praze otevírá přijímací řízení pro doktorské studium Foto: Jiří Ryszawy

Fakulta architektury ČVUT otevírá přijímací řízení pro doktorské studium v akademickém roce 2022/2023. Zájemci o studium si mohou vybrat ze tří programů a téměř stovky tematických okruhů. Přihlášky se podávají do 30. 4. 2022.

Fakulta architektury ČVUT v Praze , 1. 4. 2022

Zájemci se mohou hlásit do programů: 

  • Architektura a urbanismus (zaměření: Architektura, teorie a tvorba; Dějiny     architektury a památková péče; Urbanismus a územní plánování; Architektura, konstrukce a technologie; Krajinářská architektura) 
  • Design (zaměření: Průmyslový design)
  • Smart Cities

Kromě doktorského titulu Ph.D. získají studenti zázemí největší české technické univerzity, dostanou jedinečnou možnost zapojit se do výzkumu na odborných pracovištích fakulty, vycestovat na zahraniční stáže a konference, nastartovat vlastní publikační činnost a budoucí vědeckou i akademickou kariéru.

Doktorské studium nabízí možnost věnovat se intenzivně tématu podle vlastního zájmu. Zároveň je příležitostí sebevzdělávat se v metodách vědecké práce, které lze uplatnit v dalším profesním životě. „Byť je doktorské studium obecně spíš samotářské, na fakultě je možné se zapojit i do práce v týmu a podílet se na existujících výzkumných projektech, nebo s kolegy a kolegyněmi podat žádost o grant na vlastní projekt," popisuje zkušenosti se studiem Klára Ullmannová, doktorandka z Ústavu teorie a dějin architektury. 

FA ČVUT nabízí doktorský studijní program v českém a anglickém jazyce. Standardní doba studia je 4 roky, každoročně je přijímáno kolem třiceti doktorandek a doktorandů. Veškeré potřebné informace lze nalézt ve Vyhlášce děkana a na stránkách doktorského studia, kde jsou  k dispozici také témata doktorského studia.

Uzávěrka přihlášek je 30. 4. 2022, jazykové testy a pohovory se uskuteční 15. 6. 2022. 

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři