Novinky a názory / historie a teorie

Jak se ověřuje kvalita integrovaných žaluzií ScreenLine

Integrované meziskelní žaluzie ScreenLine jsou nejen unikátním regulačním řešením, ale také zhodnocují cenu samotné nemovitosti. Aby dokázaly tak dlouho sloužit a bránit příbytky před teplem a světlem, musely projít řadou náročných testů. Pojďme si je přiblížit.

ScreenLine CZ a.s. , 28. 11. 2011

Integrované meziskelní žaluzie si v poslední době dopřávají zaslouženou pozornost z řad klientů, kteří pomalu objevují veškeré výhody, které unikátní konstrukce žaluzií ScreenLine představuje, a dokážou si spočítat jejich návratnost v časovém horizontu. Integrované meziskelní žaluzie ScreenLine jsme vám nedávno představili v článku Architekti, designéři, nabízíte klientům opravdu to nejlepší?, a proto si zde připomeneme jen to nejdůležitější, co z nich činí volbu, o kterou byste se měli zajímat i vy.

Praktické i ekonomické argumenty proč ano

Výhody integrovaného řešení jsou patrné hned na první pohled. Okno s integrovanou žaluzií tvoří jeden esteticky čistý a kompaktní prvek, kterému nikde nic nepřečnívá ani netrčí. Kromě architekta, kterému se otevírají nové možnosti využití, jako například v podobě vnitřních příček a předělů, zajásají také ti, kteří si již vyzkoušeli, jaké je to umývat okno s žaluzií, kde překáží napnutá lanka a vrchní profil, případně rodiče, kteří ocení v podstatě nulové riziko poškození, i když si v blízkosti žaluzií budou hrát jejich ratolesti. Integrované řešení docení také ti, kteří mají zkušenosti s použitím a chováním venkovních žaluzií v silnějším větru.

Nicméně hlavní výhoda integrovaných meziskelních žaluzií spočívá v jejich práci s dopadajícím tepelným zářením. Zatímco tradiční vnitřní žaluzie dokáží zastínit pouze sluneční svit a s paprsky ve formě tepla si už neporadí, meziskelní dokáže regulovat i tento zásadní faktor. V létě se tak do interiéru domu či bytu dostane mnohem méně tepla. Což zlepšuje celkový komfort a v případě instalované klimatizace představuje i značné energetické úspory. V zimě toto řešení naopak například zabraňuje nechtěnému rosení oken.

Důkladné testování zárukou kvality

Životnost integrovaných meziskelních žaluzií ScreenLine je dána nejen hermeticky uzavřením pohyblivých součástí systému mezi dvě skleněné tabule a bezdotykovým systémem ovládání, který zajišťuje patentovaný magnetický systém, ale také náročným, předprodukčním testováním jednotlivých komponent. Pojďme si je představit blíže.

Test životnosti

Test modelu SL22C plise určeného k vytahování a stahování. Dle evropských norem musí být životnost žaluzie či rolety minimálně 20.000 cyklů. ScrennLine překračuje tuto normu dvojnásobně.

Test modelu SL20P určeného pouze k naklápění. Dle evropských norem musí být životnost žaluzie či rolety minimálně 20.000 cyklů. ScrennLine překračuje tuto normu dvojnásobně.

Mlžná zkouška

Mlžná zkouška lamel pod UV zářením dle EN1279-6. Lakované díly žaluzií nesmí uvolňovanými látkami chemicky poškozovat pokovení izolačního skla.

Test magnetických vlastností

Provádí se ve vlastní klimatické komoře za teploty 80°C. Naše neodym-borové ovládací magnety mohou ztrácet pouze 2% magnetické síly za 100let.

Test rozměrové stability

Zkouška rozměrové stability při 80°C. Nosné tkaniny a ovládací šňůry jsou průběžně testovány na odolnost proti UV záření a rozměrovou stabilitu.

Test emisivity volných částic

Test uvolňování volných částic dle EN1279-6.

Sami se můžete přesvědčit, že kvalita a odolnost je pro žaluzie ScreenLine prioritou. Základní materiály, jakož i samotný výrobní proces jsou pod neustálou kontrolou jak firemní laboratoře, tak certifikovaných zkušeben. Všechny produkty ScreenLine jsou certifikovány předními zkušebnami pro použití v izolačních sklech ve všech zemích světa.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři