mmcité vybavilo mobiliářem náměstí a ulice historického italského městečka Fabriano Foto: Lukáš Pelech
design / Produktový design

Italské městečko, kde se historie potkává s designem

Malé vnitrozemské italské městečko Fabriano žije svým vlastním tempem, ale přesto se v něm už od 12. století dějí velké věci. Leží v regionu Marche, nedaleko přístavu Ancona, a od roku 2013 se pyšní titulem Kreativní město UNESCO. Je to důvod k hrdosti i pro nás ve firmě mmcité, jelikož jsme našimi lavičkami mohli přispět k oživení ulic a nádvoří. Na progresivní tradice města navazuje současný starosta Gabriele Santarelli, který se nebál do jeho středověké architektury vnést současný design.

mmcité , 28. 6. 2023 / Advertorial

PIAZZA DEL COMUNE, PIAZZA PADELLA, Woody

Široké otevřené náměstí s kašnou je tradičním místem setkávání obyvatel Fabriana během významných událostí. Netradiční uspořádání laviček Woody se jako stuha táhne napříč náměstím. Pro Fabriano jsme zvolili model s nabíjením přes USB a praktickým doplňkem v podobě odolných ocelových stolků pro odložení nápojů, notebooků nebo knih.

Foto: Pomyslnou stuhou táhnoucí se náměstím se stala atypická sestava laviček Woody

PIAZZA 26 SETTEMBRE, eBlocq

Moderní přístavba v Palazzo Anagrafe del Comune byla vybavena lavičkami eBlocq. Jsou ideální pro každého, kdo se sem zastaví na elektrokole. V lavičce je zabudováno šest uzamykatelných boxů.

Foto: Parková lavička eBlocq s šesti integrovanými uzamykatelnými boxy

GIARDINI DEL POIO, Rivage

Slavné Giardini del Poio, které byly pro veřejnost otevřeny teprve nedávno, tvoří zelenou oázu přímo v centru města. Při jejich znovuotevření starosta Fabriana Gabriele Santarelli poznamenal: „Myslím, že si tento prostor zaslouží, aby byl neustále živý, nejen při zvláštních příležitostech.“ Zajímavým a praktickým doplňkem lavičky je její odolný, ocelový stolek, který je pro zahrady Poio ideální.

Foto: Jednoduchý pevný rám městského lehátka Rivage z výrazného a elegantního profilu

LOGGIATO SAN FRANCESCO, Stack

Elegantní průchod, který byl původně postaven jako spojení kostela San Francesco s náměstím Piazza del Comune, se skládá z 19 klenutých oblouků rámujících impozantní výhled na náměstí s palácem Pallazzo del Podesta a fontánou. Tuto renesanční architekturu dokonale dokreslují soupravy židlí a stolů z kolekce Stack. Znáte je z řady našich dalších projektů využívajících jejich nezaměnitelné pastelové barvy. V tomto případě jsme zvolili kombinaci dřevěných lamel a tmavě hnědé pozinkované ocelové konstrukce.

Foto: Městská lavička Stack, kterou tvoří stohovatelná krátká sofa a pohodlné křeslo

PINACOTECA MOLAJOLI, Manta

Historie umělecké galerie Molajoli sahá až do roku 1862. V jejích pevných zdech jsou uloženy důležité záznamy o dílech fabrianských umělců ze 14. a 15. století. Na vnitřním nádvoří naleznete ideální místo k zamyšlení se nad městem s tak bohatou historií a uměním, kde se nachází řada multifunkčních mantovských laviček.

Foto: Organický objekt Manta představuje svěží řešení pro kombinaci práce a odpočinku

Kontrasty stylů a prvků se snaží podněcovat vaši pozornost a zároveň podpořit klidnou atmosféru zastavení se a odpočinku.

  • autor: mmcité *
  • publikováno: * 28. 6. 2023

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři