Budova Fakulty architektury ČVUT v Praze od Aleny Šrámkové Foto: Radek Úlehla
Novinky a názory / zprávy

Slovenský festival Dny architektury a filmu uvede snímek Trochu poučnej barák

Film o 10 letech budovy Fakulty architektury ČVUT v Praze, za kterým stojí tvůrčí tým EARCH.cz, bude mít svou slovenskou premiéru v rámci právě probíhajícího festivalu DAAD/DAAF.

EARCH.CZ , 4. 6. 2022

V Bratislavě v těchto dnech probíhá 13. ročník festivalu Dny architektury a designu, který je spojen s 5. ročníkem festivalu Dny architektury a filmu. Během nich vystoupí ve slovenské metropoli celá řada zvučných jmen československé i zahraniční architektonické a designérské scény.

Festival má za cíl popularizaci architektury a designu na Slovensku formou přednášek, diskuzí i filmových projekcí tematicky zaměřených snímků převážně zahraniční produkce. Mezi nimi se zájemci mohou těšit také na promítání filmu Trochu poučnej barák, jehož premiéra proběhla letos v lednu.

Film v režii Jiřího Kouta vznikal ve spolupráci týmu EARCH.cz a Fakulty architektury ČVUT v Praze. Ohlíží se za tím, jak v provozu obstála nová budova Fakulty architektury ČVUT, která se v Praze otevřela před 10 lety a kterou navrhla letos zesnulá Alena Šrámková. Film přináší názory a komentáře několika důležitých postav tuzemské scény, které mají na fakultu úzkou vazbu: vystupuje v něm Ladislav Lábus, Miroslav Šik, Vojtěch Sosna, Tomáš Hradečný a další.

Slovenská premiéra filmu Trochu poučně barák proběhne v neděli 5.6. od 18:30 na Malém nádvoří Primaciálního nádvoří v Bratislavě. Po něm se můžete těšit na další skvělé snímky, jako je The Importance of Being an Architect a Rams.

Klíčová slova:

film Bratislava festival

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři