Moderní přírodní podlaha s obsahem kakaových bobů - dekor Marmoleum Cocoa 3586 Foto: Forbo Flooring Systems
Technologie / produkty

MARMOLEUM Cocoa obsahuje slupky z kakaových bobů

Marmoleum patří k podlahovým krytinám s vysokou mírou recyklovatelnosti. Řada Marmoleum Cocoa obsahuje rovnou 43 % kombinovaného recyklovaného obsahu. Díky své povrchové úpravě je také nadstandardně odolné – není náchylné k poškrábání, snadno se udržuje a je tak vhodné i pro alergiky.

EARCH.CZ , 27. 4. 2023 / Advertorial

Moderní přírodní podlaha Marmoleum existuje více než 150 let. Za tu dobu bylo vylepšeno tak, aby vyhovovalo všem potřebám moderních budov. Vyrábí se z přírodních i obnovitelných zdrojů jako je lněný olej, dřevitá moučka, pryskyřice, vápenec a jutová textilie, což z něj činí jednu z nejekologičtějších dostupných podlah. Již od počátku je Marmoleum připraveno na cirkulaci, aby se dalo recyklovat a znovu použít. Vyráběno je jako CO2 neutrální od vzniku po expedici bez kompenzací emisí. Do výroby vstupuje kromě přírodních surovin také recyklovaný post-spotřebitelný odpad. Hrdinou recyklace je v rámci kolekce Marmoleum řada Marmoleum Cocoa, která v sobě snoubí cirkulárnost a krásu přírodní podlahy. Udržitelný design, elegance a široký výběr odstínů z ní dělá nadčasovou podlahu, která se hodí kamkoliv.

„Vzhledem k tomu, že zdroje planety rychle mizí, je stále důležitější zajistit cirkulární ekonomiku, kde se vyvíjejí a vyrábějí produkty, které mohou být recyklovány a znovu použity pro nový život, a zároveň zabraňují a snižují uhlíkové emise. Marmoleum je perfektní volbou pro ty, kteří hledají podlahovou krytinu, která je krásná a zároveň šetrná k životnímu prostředí,“ říká mluvčí společnosti Forbo Flooring Systems, výrobce bytových a komerčních podlahovin, který nyní do svého portfolia přidal řadu Marmoleum Cocoa.

Foto: Marmoleum Cocoa je stvořeno ke kombinacím dekory 3592 a 3590

Cocoa obsahuje celkem 43 % kombinovaného recyklovaného obsahu pocházejícího z odřezků při instalaci nové krytiny, staré strhnuté podlahy Marmoleum, ale i z recyklovaných materiálů jako je dřevitá moučka a slupky kakaových bobů. Tvrdé kakaové skořápky jsou odpadním produktem při výrobě kakaa – ty sbíráme, najemno nameleme a přidáváme k surovinám pro výrobu podlahy. Samotné kakaové slupky mají různé barvy a dodávají tak podlaze jedinečný zrnitý vzhled.

Foto: Suroviny pro výrobu přírodní podlahy Marmoleum Cocoa

Rozptýlené slupky vnáší do dekoru živost, která je vyvážena klidnými minerálními odstíny. Oblíbený odstín čokolády doplňuje šest nových vzorů v elegantní paletě, která se velmi dobře hodí k široké škále materiálů používaných v interiérech. Cocoa je jedinečná především pro svou povrchovou texturu, která vypadá přirozeně a zároveň působí zcela současně.

Podlahy Marmoleum jsou známé také pro svou velkou odolnost a trvanlivost. Tyto vlastnosti u ní vylepšuje povrchová úprava Topshield PRO, díky které se můžete spolehnout, že Marmoleum bude odolné vůči poškrábání, skvrnám, bude se snadno uklízet a udržovat. Antibakteriální vlastnosti podlahy Marmoleum jsou zároveň schválené britským alergologickým ústavem Allergy UK jako přívětivé pro alergiky. Marmoleum podporuje zdravé vnitřní prostředí a je tak skvělou volbou pro lidi, budovy i životní prostředí.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 27. 4. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři