Moderní přírodní podlaha Marmoleum přináší odpověď na zdravější a udržitelnější budoucnost. Foto: Forbo Flooring Systems
Technologie / produkty

Marmoleum, to je krok směrem k moderní přírodní podlaze

Co se stane, když se příroda a technologie spojí a vzájemně se posílí? Pak vzniká moderní přírodní podlaha MARMOLEUM. Právě tato krytina přináší odpověď na zdravější a udržitelnější budoucnost. Pomáhá vytvářet lepší prostředí, které přispívá k pohodě všech a všeho.

Forbo Flooring Systems , 5. 3. 2024 / Advertorial

Marmoleum je podlaha, která se vyrábí z přírodních a recyklovaných surovin. Zapomeňte na plast, ftaláty a jiné škodlivé látky. Marmoleum se skládá z 98 % přírodních surovin, z nichž 70 % je rychle obnovitelných a 40 % je recyklovaného obsahu. Lněný olej, borovicová pryskyřice, vápenec, dřevitá moučka, recyklované Marmoleum, kakaové slupky, juta a organické pigmenty, to jsou suroviny, ze kterých vzniká Marmoleum. Díky přírodnímu původu je Marmoleum klimaticky pozitivní od vzniku po expedici, bez kompenzací. Vzhledem k tomu, že zdroje planety rychle mizí, je třeba hledat cirkulární řešení. Marmoleum je připravené na cirkulárnost, snižuje uhlíkovou stopu a využívá post-spotřebitelský a recyklovaný obsah.

Marmoleum je navržené tak, aby se začlenilo do biofilních designů v různých interiérech. Přenáší přírodu dovnitř, kde vytváří bezpečné, hygienické a pohodlné prostředí tím, že se snadno čistí a má bakteriostatické vlastnosti. Je přívětivé pro alergiky a astmatiky, což potvrdila britská organizace Allergy UK. Trvanlivost podlahy je vylepšena povrchovou úpravou Topshield PRO. Takže Marmoleum je odolnější vůči opotřebení a skvrnám.

Vylepšená kolekce Marmoleum Solid zahrnuje čtyři řady Cocoa, Concrete, Piano a Walton. Vzory odráží principy současného designu a nabízí jedinečné textury i barvy, které souzní s přírodou.

Foto: Marmoleum vytváří hygienické, bakteriostatické a pohodlné prostředí. Britská Allergy UK potvrdila, že je vhodné pro alergiky a astmatiky. 

Dekory Marmoleum Cocoa spojují živost rozptýlených slupek kakaových bobů s klidem minerálních tónů jednobarevného podkladu. Nechte se zlákat 16 odstíny z kulinářského světa a projděte se po podlaze z mléčné čokolády nebo slaného karamelu.

Oblíbená řada Marmoleum Concrete kombinuje moderní vzhled betonu s komfortem přírodní podlahy. Obsahuje teplé, chladné i neutrální tóny, které se skvěle propojí s mnoha barvami a materiály v interiéru, aniž by poutaly pozornost. Milujete záblesk barevnosti? Pak vás osloví čtyři betonové vzory, kde „třpyt“ barvy rafinovaně prostupuje na povrch.

Foto: Při výběru se nemusíte omezovat pouze jedním vzorem. Marmoleum přináší nekonečné možnosti jejich kombinací.

Historický odkaz vynálezce přírodního linolea Fredericka Waltona nesou dekory řady Marmoleum Walton. Elegantní jednobarevné odstíny vynikají prostým materiálovým vyjádřením přírodní podlahy v 16 odstínech od šedých, přes neutrální až po bohatší barevné, které nikdy nevyjdou z módy.

Design Marmoleum Piano jako by rozezníval struny na jednobarevném podkladu ovšem s vizuální hloubkou. Každý vzor je laděn tón v tónu od neutrálních až po pestřejší.

Foto: Marmoleum Cocoa se nabízí v šestnácti odstínech. Projít se tak můžete po podlaze v barvě mléčné čokolády nebo slaného karamelu.

Nemusíte se nechat omezit pouze jedním vzorem. Marmoleum přináší nekonečné možnosti kombinací podlahových vzorů. Ať již navrhujete školu, nemocnici, hotel, restauraci nebo udržitelné kancelářské prostředí. Marmoleum nabízí řadu možností jako propojit moderní přírodní podlahu v projektech a přispívat k udržitelnosti i pohodě všech uživatelů.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři