Technologie / produkty

Ve znamení subtilních konstrukcí a vysoké míry efektivity. Aluprof představuje své novinky

Bioklimatická pergola MB-OpenSky 140 Foto: ALUPROF SYSTEM CZECH s.r.o.

Mezi novinkami Aluprof, výrobce hliníkových systémů, se nachází například subtilní ale odolná pergola, která zvládne i náročné povětrnostní podmínky. Nová varianta posuvných panoramatických oken zase zajistí ještě pohodlnější pohyb mezi interiérem a exteriérem. Esteticky kvalitní systém interiérových příček, které přináší akustický komfort, pak ocení především pracovníci v kancelářích.

EARCH.CZ , 15. 11. 2022 / Advertorial

Bioklimatická pergola MB-OpenSky 140

Bioklimatická pergola v systému MB-Opensky 140 představuje moderní a vysoce funkční řešení pro zastřešení terasy nebo odděleného prostoru zahrady. Její využití je zároveň velmi multifunkční a závisí zcela na potřebách a kreativitě jejího uživatele.

Konstrukce systému MB-OpenSky 140 je vyrobena z extrudovaného hliníku, což zaručuje její odolnost a pevnost. Použití inovativní metody montáže profilů pomocí specializovaných čepů zajišťuje stabilitu celého systému, spojení bez viditelných mezer a spojů zase posiluje estetický vzhled produktu. Stříška se skládá z modulu s pohyblivými lamelami, který je vybaven ukrytým elektropohonem umožňujícím měnit jejich úhel sklonu v ose od 0° do 135°. Lamely jsou opatřeny speciálním těsněním, které v uzavřeném stavu dokonale chrání před dešťovou vodou. Skrytý systém odvodnění pergoly je umístěný ve sloupcích a účinně odvádí vodu žlaby a svody přímo do dešťové kanalizace.

Součástí pergoly je také LED osvětlení, které je zabudované přímo v lamelách, k dispozici je ve dvou variantách – bodové nebo liniové. Před ostrým slunečním svitem je možné prostor pergoly chránit například screenovými roletami. Zabudovat se do ní dají ale i skleněné posuvné panely.

Výrobek splňuje podmínky odolnosti proti zatížení sněhem a silným nárazům větru. Zkoušky ukázaly, že pro pergolu o rozměrech 6 metrů na délku x 4 metrů na šířku x 3 metrů na výšku je přípustné zatížení sněhem až 200 kilogramů na metr čtvereční, což odpovídá výšce sněhové pokrývky přibližně 100 centimetrů. V případě nárazů větru pergola odolá i 95 kilometrům v hodině.

Pergolu lze dodat ve volně stojícím provedení a ve verzi pro montáž na stěnu se speciální konzolou, která umožňuje izolaci stěny. K dispozici je i dvounosníková verze, která umožňuje ještě větší užitnou plochu.

Bioklimatická pergola firmy Aluprof patří mezi největší volně stojící pergoly o čtyřech nohách na našem trhu. Maximální rozměry jsou: délka 7 metrů x šířka 5 metrů x výška 3 metry.

Foto: Bioklimatická pergola MB-OpenSky 140 představuje moderní a vysoce funkční řešení pro zastřešení terasy nebo odděleného prostoru zahrady

Panoramatické posuvné dveře MB-Skyline typ R

Systém posuvných dveří se skrytým rámem MB-SKYLINE typ R je založen na úzkých profilech, díky nimž konstrukce získávají moderní a minimalistický vzhled. Uživateli poskytují pohodlný přechod z domu na terasu zcela bez prahu. Hlavní předností systém je, že dosahuje efektu úplného zmizení rámu po celém jeho obvodu. Do interiéru i exteriéru tak promlouvá pouze prosklená plocha bez jakýchkoliv rušivých elementů.

V systému MB-SKYLINE typ R lze dosáhnou skutečně velkorysých rozměrů dveří − výška posuvného křídla může být až 4 metry a hmotnost až 1200 kilogramů. Navzdory tomu působí díky štíhlému designu velmi subtilně. Díky úzkým dělícím liniím lze dosáhnout efektu téměř jednolitého zasklení.

Interiérové dělicí příčky MB-Harmony a MB-Harmony Duo

MB-HARMONY je systém s jednoduchým zasklením, který je součástí širší řady prosklených příček MB-HARMONY OFFICE. Vyznačuje se racionální, lehkou a snadno montovanou konstrukcí, která nevyžaduje použití žádných speciálních nástrojů. Umožňuje osazení tvrzeného skla, laminovaného skla i akustického skla v tloušťce od 10 do 12 milimetrů. Subtilní systém interiérových dělicích příček je ideální pro klasické kancelářské prostory, dokáže ale vyhovět i jiným prostorům se zvýšenými požadavky na akustiku. Akustický útlum systému činí v hodnotě zvukové neprůzvučnosti (Rw) až 39 decibelů.

Foto: Interiérové dělící příčky MB-Harmony jsou ideální pro kancelářské prostory

MB-HARMONY DUO je systém pro provádění dělicích příček s dvojitým zasklením. Je určen pro veškeré kancelářské prostory s velmi vysokými akustickými požadavky. Dvojité zasklení zajišťuje vysokou míru zvukové izolace a zprostředkovává tak klidné pracovní prostředí. Hodí se ale i do zasedacích místností, které jsou zřízené pro důvěrná jednání. Akustický útlum systému činí v hodnotě zvukové neprůzvučnosti (Rw) až 48 decibelů.

Konstrukce systému MB-HARMONY DUO plně navazuje na systém MB-HARMONY s jednoduchým zasklením a umožňuje tak použití obou řešení v rámci jednoho prostoru bez viditelných rozdílů.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 15. 11. 2022
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Aluprof hliník pergola okno příčka

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři