Technologie / produkty

Nový showroom ALUPROF prezentuje hliníková řešení v souladu s přírodou

Nový showroom Aluprof cílí na udržitelnost pomocí hliníku Foto: ALUPROF SYSTEM CZECH s.r.o.

Pražskou Brumlovku obohatil ke konci minulého roku nový nájemce, který se usídlil v budově G. Společnost Aluprof ve svém moderním showroomu nabízí širokou paletu výrobků a nabízí architektům, výrobcům i koncovým zákazníkům možnost konzultovat své individuální potřeby s vyškolenými poradci. Jde také o místo, kde se zájemci mohou informovat o novinkách na trhu.

ALUPROF SYSTEM CZECH s.r.o. , 1. 8. 2022 / Advertorial

Firma ALUPROF patří díky svým více než šedesátiletým zkušenostem mezi přední výrobce hliníkových systémů v Evropě. Vyvíjí a dodává kvalitní systémy pro výrobu oken, dveří, prosklených fasád včetně požárních variant a také systémy pro výrobu rolet a vrat. Produkty dodává do většiny evropských zemí i do Spojených států. Obchodní zastoupení a distribuční centra najdeme v Německu, Velké Británii, Belgii, Nizozemsku, Česku, Rumunsku, Maďarsku, na Ukrajině a také v USA. Postavení společnosti ALUPROF potvrzuje mnoho prestižních ocenění ve stavebnictví, která jsou dokladem rychlého a dynamického rozvoje společnosti a nejvyšší kvality jejích výrobků.

„Let’s build a better future,“ tak zní motto firmy ALUPROF. „Naší vizí jsou budovy, které se starají o planetu, bez emisí plynů, budovy, které neprodukují žádný odpad a zanechávají tak nulovou uhlíkovou stopu. Díky tomu mohou vyrůstat soběstačná města, a to z hlediska energie, surovin a vody. Města, která vznikají a fungují na základě transparentních etických principů, podnikatelské činnosti a mezilidských vztahů,“ shrnuje Tomáš Buček, Project manager pro Českou a Slovenskou republiku. „Důkazem toho je množství referenčních staveb realizovaných v systémech ALUPROF, které získaly prestižní certifikáty BREEAM, LEED nebo Green Building,“ dodává Buček.

„Skvělým příkladem je Kulturní dům Sara ve švédském Skellefteå - aktuálně jedna z nejvyšších dřevostaveb na světě. Základem konstrukce opláštění dvacetipatrové dřevěné budovy je sklo a hliník. Firma Aluprof dodala pro realizaci několik systémů, včetně MB-SW55 vyvinutého speciálně pro tento projekt. Fasáda budovy vzbudila zájem odborníků i médií z celého světa. Byla také představena v rámci letošního klimatického summitu OSN COP26 na virtuální výstavě Build Better No ve Skotsku, která je přehlídkou nejzajímavějších příkladů udržitelné výstavby ze světa. Řešení vyvinuté odborníky Aluprof získalo environmentální certifikaci BVB a hodnocení GOLD/BREEM SE,“ uzavírá Tomáš Buček.

Foto: Nový showroom předvádí okenní ekologické systémy a skládací dveře

Systémy, které kladou důraz na ekologii, si můžete prohlédnout i v showroomu v budově G; mezi nimi například okenní a dveřní profilová řada MB-86 a MB-104 Passive určené pro energeticky úsporné a pasivní budovy. Dále jsou zde k vidění panoramatické bezrámové posuvné dveře MB-Skyline, zdvižně-posuvné systémy, skládací dveře nebo široké možnosti fasádních systémů. Ke správné energetické bilanci a tepelnému komfortu budov přispívá většina stínící techniky, které má ALUPROF rovněž v nabídce – tedy rolety, venkovní žaluzie, slunolamy a okenice. Za pozornost stojí také požární systémy ALUPROF, které patří mezi nejrozšířenější systémy v ČR a na Slovensku. Jsou to prvky pro požární odolnost až do třídy EI120, dále kouřotěsné výrobky a RWA klapky pro odvod tepla a kouře. Ochranu majetku zajistí systémy s odolností proti vloupání až do třídy RC4. Tyto bezpečnostní prvky pomáhají získat drahocenný čas pro evakuaci a záchranu životů a eliminují ztráty na majetku.

Pokud si chcete pohovořit s experty ALUPROF, zvolte si datum návštěvy, vytvořte si online rezervaci na webové stránce nebo napište na e-mail showroom-praha@aluprof.eu.

ALUPROF

  • Budova G
  • Otevírací doba: po–pá: individuálně po online rezervaci, so–ne + svátky: zavřeno
  • Tel: +420 597 578 600
  • E-mail:  showroom-praha@aluprof.eu
  • Web: aluprof.com

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři