Technologie / produkty

Až na dřeň jednoduchosti. Novinky společnosti ALUPROF podporují zvýšení pobytu na přirozeném světle

Nová pergola MB-OPENSKY 120 od společnosti ALUPROF umožňuje trávit čas venku za jekéhokoli počasí Foto: ALUPROF SYSTEM CZECH s.r.o.

Funkčnost, kvalita, a nadčasový design. Tak by se daly shrnout nové produkty tohoto roku - Pergola MB-OPENSKY 120 a systém bezrámových posuvných dveří MB-SKYLINE TYPE R. Trávit čas na přirozeném světle je životně důležité, tvrdí společnost, a tyto novinky k tomu mají maximálně napomoci.

EARCH.CZ , 6. 11. 2023 / Advertorial

Společnost Aluprof původem z Polského města Bielsko-Białej je jedním z předních výrobců hliníkových systému v Evropě, jehož výrobky patří kvalitou k těm nejlepším. Pobočky společnosti, která má na trhu téměř 70 let zkušeností, najdeme v mnoha evropských zemích, ale také v USA.

Výrobky společnosti patří mezi architekty z celého světa k oblíbeným produktům pro zakázky různých měřítek. A důvod je jednoduchý – široký výběr produktů nejvyšší kvality. A tak je tomu i v případě novinek – pergoly MB-OPENSKY 120, který lze vybavit hliníkovým posuvným systémem MB-OPENSLIDE a systém bezrámový posuvných dveří MB-SKYLINE TYPE R.

Pobyt na slunci léčí

V posledních letech se stále intenzivněji skloňuje příznivý dopad přirozeného světla pro duševní i fyzické zdraví člověka. Mimo přísunu vitamínu D a spousty jiných pozitivních látek má velký vliv na naši psychickou pohodu. Je proto ideální strávit na přirozeném světla několik hodin denně a ideálně pravidelně. Co ale dělat, když nám venkovní počasí nepřeje?

„V zemích, jako je Belgie, kde máme asi 200 deštivých dní v roce, je velmi důležité zajistit, aby množství dostupného přirozeného světla bylo co nejvyšší,“ vysvětluje Emmanuel Gregoire, výkonný ředitel společnosti Aluprof Belgium NV a dodává: „Tato možnost vystavení světlu bez ohledu na počasí za oknem nás mimo jiné vedla při návrhu pergoly MB-OPENSKY 120 a hliníkových posuvných systémů jako MB-OPENSLIDE, které umožňují využití přirozeného světla prakticky za každého počasí.“

Foto: Nejen architekti si pochvalují vysoce kvalitní a variabilní pergoly ALUPROF

Elegantní a jednoduchý design, odolnost a kvalitní materiály a detaily dělají z MB-OPENSKY 120 pergolu, kterou jen tak něco nerozhodí. Je vyrobena z vysokopevnostního extrudovaného hliníku, který zajišťuje velmi vysokou pevnost a odolnost vůči povětrnostním vlivům a nepřízni počasí. Právě se svým kolegou – posuvným systémem MB-OPENSLIDE se skvěle doplňuje jak funkčností, tak designem. Při nepřízni počasí, nebo nízké teplotě se díky uzavření bočních stran jednoduchým pohybem z pergoly či terasy stává zimní zahrada. Vysoké izolační parametry zajišťují účinnou ochranu interiéru před chladem, vlhkostí a tepelnými ztrátami.

Krása se ukrývá v jednoduchosti

Druhou novinkou, kterou společnost ALUPROF posunula kvalitu a design svých produktů zase o krok dál, je bezrámový systém posuvných dveří MB-SKYLINE TYPE R. A jelikož si společnost zakládá na jednoduchém a funkčním designu podle motta „Méně je více“, zde šla opravdu až na samotnou dřeň jednoduchosti.

Foto: Bezrámový systém posuvných dveří MB-SKYLINE TYPE R jde až na dřeň jednoduchosti

„U systému MB-SKYLINE TYPE R je dveřní křídlo zcela skryto ve spodním i horním rámu a pokud je zvolen pohon s pohonem nebo aretací na sloupku, je neviditelné i na bocích. Celé je to téměř jednolitý povrch s jemnými dělícími liniemi. MB-SKYLINE Type R umožňuje vyrobit křídla o šířce až 4 metry, což dává mnoho možností pro designéry,“ podotýká Martin Sikora, jednatel Aluprof System Czech s.r.o. Použití tohoto typu řešení také umožňuje optimální využití denního světla v prostorách, což má pozitivní dopad na její energetickou účinnost.

MB-SKYLINE TYPE R tak představuje ideální produkt, který najde uplatnění v širokém spektru typů staveb. Od moderních prosklených budov kanceláří a hotelů – jako například nevšední a oceňovaná stavba hotelu s japonskou tématikou Nobu ve Varšavě od architektonického studia Medusa Group, až po použití u rodinných domů například v obývacím pokoji či ložnici, kde při otevřením velké části okna umožní maximální propojení exteriéru a interiéru v jeden plynulý prostor. 

Foto: MB-SKYLINE TYPE R najde uplatnění v širokém spektru typů staveb

Bez nutnosti kompromisů

Flexibilní řešení a moderní design mají za následek, že jak MB-OPENSKY 120, tak MB-SKYLINE TYPE R lze využít pro různé velikosti projektů a různé architektonické tvarosloví domů. Tak jako u jiných produktů společnosti, bylo i zde hlavní snahou vytvořit něco, co dá architektům možnost realizovat vlastní architektonickou vizi bez nutnosti kompromisů a ústupků. Nejde však pouze o design, právě kvalita materiálu, provedení a skvělé technické vlastnosti jsou důvodem, proč se tyto novinky společnosti ALUPROF staly rychle hitem letošního roku.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 6. 11. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři