Technologie / produkty

VELUX uvedl na trh prémiové střešní okno s černým rámem

Odborné obci jsou výhody střešních oken pro dosažení lepšího prosvětlení, ale i provzdušnění interiérů již dostatečně známé. Špičkový dánský výrobce VELUX uvádí na trh okno v originálním černém provedení.

VELUX Česká republika, s.r.o. , 1. 11. 2019

Černé střešní okno – subtilní, ale dokonale odizolovaný rám, špičkové zasklení, praktické ovládání, celková bezúdržbovost, ale hlavně elegantní černý design dělá z nového střešního okna unikátní způsob řešení problémů s prosvětlením podkrovních prostor. 

Střešní okno s černým rámem GGU BLACK je reakcí výrobce na poptávku architektů a designérů po produktu, který splňuje všechny kvalitativní nároky na prémiový výrobek a jehož barevné řešení zároveň odpovídá nejnovějším designovým trendům. Výrobek v prémiové kvalitě a s unikátním designem je perfektní volbou pro zákazníky, kteří se nebojí výraznějších barevných řešení.  

Bezúdržbové a odolné 

Střešní okno GGU BLACK patří do exkluzivní řady VELUX Premium. Rám v bezúdržbovém provedení v sobě spojuje výhody dřevěného a plastového materiálu. Jádro ze speciálního tepelně upraveného dřeva je kryté vodotěsnou polyuretanovou vrstvou, čímž odpadá starost s údržbou a lakováním. Výrobce novinku nabízí ve standardním provedení s oplechováním z lakovaného hliníku, ale v nestandardní černé barvě (RAL 9005). GGU BLACK je k dispozici pouze v jedné velikosti (114 × 140 cm) a s jedním zasklením (66).  

Foto: eArch

 

Zasklení a ventilace 

GGU BLACK je zaskleno nízkoenergetickým bezpečnostním trojsklem (vyplněné kryptonem) s tloušťkou venkovního skla 4 mm s redukcí venkovního hluku, samočistící vrstvou a vrstvou proti rosení venkovního skla. Ventilační klapka umožňuje větrání i při zavřeném okně.  

Součástí okna je integrovaná ventilace a snadno čistitelný vzduchový filtr pro zadržení nečistot či hmyzu. Prémiové střešní okno je vybaveno systémem tepelné izolace ThermoTechnologyTM: lepený tepelně upravený dřevěný profil (TMT) s vrstvou polyuretanu o síle 3–5 mm. Finální černý lak (RAL 9005) je UV stabilizovaný – při působení slunečního záření nemění svoji barvu. Černé lemování ve stejném odstínu (RAL 9005) je k dispozici jak pro standardní montáž (EDW 2500), tak pro zapuštěnou montáž (EDN 0500). 

Snadná manipulace 

Otevírání je zabezpečeno pomocí horního ovládacího madla s dvoukrokovým zámkem. Praktickým (u výrobce u této řady standardním) řešením je možnost otočení křídla o 160° pro snadné umytí venkovní strany okna. Pro vyšší komfort lze designové střešní okno GGU BLACK opatřit dálkovým ovládáním na elektrický nebo solární pohon. Elektrifikované střešní okno je možné zapojit také do systému VELUX ACTIVE, který pomocí senzorů sám řídí větrání i stínění a udržuje v interiéru zdravé a přirozené klima. Okno lze instalovat ve sklonu od 15° do 90°. 

 

Foto: eArch

 

Design 

Černé okno se hodí zejména do otevřených moderních interiérů, vynikne hlavně v kombinaci s bílým provedením interiéru. Okno kontrastně rámuje výhled a posiluje vizuální propojení s okolím domu. Z vnější strany naopak harmonizuje s tmavou (ideálně černou) krytinou, zejména s moderním nízkým profilem (titanzinek, hliník, plochá betonová krytina).  

Doplňky 

Okno je plně kompatibilní se širokou škálou doplňků vnitřního (zatemňující, zastiňovací či plisované rolety a lamelové žaluzie) i venkovního stínění (markýzy a venkovní rolety či sítě proti hmyzu).

Klíčová slova:

střešní okno VELUX

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři