Události / architektonické soutěže

Města mají šanci získat titul Město stromů a reprezentovat v Evropě

Všechna města v republice, jejichž prioritou je péče o zeleň a životní prostředí, mají jedinečnou příležitost přihlásit se do soutěže Město stromů.

Econnect,o.s. , 13. 4. 2011

Celostátní soutěž Město stromů již po šesté vyhlásila Nadace Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice. Úkolem měst je připravi roční kampaň pro své obyvatele inspirovanou stromy a přírodou. Vítěz soutěže získá finanční odměnu ve výši 50 tisíc korun od společnosti Tetra Pak a přednostní právo zastupovat Českou republiku v mezinárodním klání Entente Florale Europe (Evropská kvetoucí sídla). Uzávěrka přihlášek je 5. června 2011.

Soutěží Město stromů se Nadace Partnerství snaží motivovat města, aby zlepšovala kvalitu svého prostředí a aktivně do této činnosti zapojovala také své obyvatele. „Celoroční kampaň, kterou vítězné město uspořádá, by měla zábavnou formou zvyšovat povědomí obyvatel o péči a ochraně životního prostředí. Jednotlivé akce kampaně zároveň pomohou radnici zlepšit vztahy mezi lidmi a organizacemi a posílí společenský život obce,“ komentuje smysl soutěže Hana Zuchnická z Nadace Partnerství a dodává, že podrobné informace o soutěži a přihlášku zájemci naleznou na www.stromzivota.cz/mestostromu.

A co díky soutěži získá vítězné Město stromů? „Chceme, aby města v České republice doslova vzkvétala. Proto jsme se rozhodli ocenit město s nejlepší ekologicko-osvětovou kampaní pro veřejnost finanční prémii v hodnotě 50 tisíc korun,“ říká členka poroty Hana Zmítková ze společnosti Tetra Pak. Vítěz soutěže bude zastupovat města ČR v prestižním celoevropském klání, kde hodnocení účastníků provádí mezinárodní komise složená z expertů na turismus, zeleň a životní prostředí ze všech zúčastněných zemí. Předchozí vítězové soutěže Město stromů, Krnov a Havířov, si již ze zahraničí přivezli zasloužená stříbrná ocenění.

Slavnostní předání titulu novému Městu stromů a zahájení jeho roční kampaně se uskuteční v říjnu 2011. Vítězné město stromů převezme symbolické žezlo od současného držitele titulu, Broumova.

Zdroj: econnect

 

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři