Události / architektonické soutěže

Pacific - Nové vězení na oceánské těžební plošině

Společnost AC-CA vyhlašuje nové kolo mezinárodní ideové soutěže. Tentokrát je tématem věznice.

EARCH.CZ , 16. 11. 2012

Úvod

Věznění lidí patří mezi větší tabu naší moderní společnosti. Vězení je místem kde jsou lidé fyzicky zavřeni a většinou zbaveni části osobní svobody.

Věznění je legální trest, který může být uložen státem za spáchání zločinu.

Tichý oceán je největší z oceánů na Zemi. Zabírá plochu od Arktidy na severu až k Antarktickému oceánu na jihu, ohraničený Asií a Austrálií na západě a Amerikou na východě.

Cíl soutěže

Cílem této mezinárodní soutěže je návrh Nového vězení, plujícího po Tichém oceánu, s použitím ropné plošiny jako doporučené konstrukce. Návrh této plošiny by měl obsahovat všechno vybavení, které vězení vyžaduje včetně cel, sportovního dvora, atd. to vše v designu, který v tomto místě nesvobody přesto poporuje lidská práva.

Architektura této nové stavby by měla odrážet soudobé tendence a vyčnívat jedinečností své náplně jako věznice.

Soutěž si klade za cíl následující:

- Vyšetřit nové směry a funkce v oblasti věznění včetně jeho metod.- Vyprovokovat diskusi nad myšlenkami ohledně dvojznačné role architektury ve vztahu k trestání a věznění.- Zkoumat, zodpovědět a vyzdvihnout jedinečné aspekty navrhování vysoce funkčního architektonického celku, který bude ekonomicky a bezpečnostně výhodný. - Povzbudit a ocenit kvalitu návrhů zaměřených na širší oblast, integrujících funkci, konstrukci, detaily atd v prostředí oceánu.- Podnítit využití trvalé udržitelnosti ve všech aspektech návrhu.

Více najdete na: www.ac-ca.org.

Klíčová slova:

soutěž

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři