Události /

Velkoměstské paláce - výzva k účasti na konferenci

Jednodenní mezioborová vědecká konference sleduje architektonickou formu reprezentující moderní životní styl a hledá uplatnění městského paláce v organizmu dnešního města. Doktorandi a akademici přispějte do tématu svojí aktivní účastí!

EARCH.CZ , 15. 9. 2014

PROGRAM

Jednodenní konference bude složena z jednotlivých 20 minutových příspěvků. Osloveni jsou studenti doktorského studia univerzit v ČR a SR věnující se tématu z perspektiv různých oborů (architektura a urbanismus, historie, ekonomie, sociologie a stavební technologie). Na závěr konference své zkušenosti představí přizvaní hosté, kteří se tématu věnují v praxi. Program zakončí společná diskuze.

Všechny příspěvky budou shrnuty ve sborníku: Velkoměstské paláce. Model udržitelného rozvoje městských center.

Více informací na http://cargocollective.com/velkomestskepalace

ÚČASTNÍCI

Budou známi až po ukončení registrace 15.10.2014.

Registrace otevřená dokotrandům a akademikům zainteresovaným do tématu rozvoj měst.

Příspěvky z oborů:

- architektura a urbanismus, historie, ekonomie,sociologie, stavební technologie

Název příspěvku spolu s anotací (cca 500 znaků), stručným cv a tel. kontaktem zasílejte na vasourkova@ccea.cz do 15.10. 2014

Full text do sborníku se odevzdává 15.11.2014

HOSTÉ

Program v podvečer zakončí prezentace a diskuze hostů.

Stanislav Fiala*1962, Most

Absolvent FA ČVUT v Praze . V letech 1985–1986 studoval na Akademii výtvarných umění v Praze. Poté krátce působil v Praze (1986–1988), následně nastoupil do D. A. Studia Martina Rajniše, v němž se v roce 1990 stal partnerem. V roce 1999 založil spolu s Tomášem Prouzou a Jaroslavem Zimou architektonickou kancelář D3A , kde se seznámil se svým současným partnerem Petrem Němcem.

Pro Petra Němce, zakladatele společnosti PharmaSwiss, navrhl pět rodinných sídel a Golf klub Čertovo Břemeno (Stavba roku 2011). Postupně se jejich vztah přesunul z roviny architekt - klient do vyrovnané partnerské dvojice architekt – stavebník a vedou kancelář Fiala + Němec. V současnosti Stanislav Fiala projektuje Palác na Národní a rekonstruuje Šporkův palác v Hybernské ulici.

www.fialanemec.cz

Jakub Cígler

Absolvent FA ČVUT v Praze. Po roční praxi ve Sportprojektu, absolvoval praxi v ateliérech Richard Horden Associates a Future Systems v Londýně. V roce 1990 založil vlastní Studio Jakub Cigler. V roce 1991 působil jako prorektor VŠUP v Praze, kde se v roce 1993 habilitoval. Mezi lety 1992–1999 byl spolumajitelem architektonické a projekční společnosti AIM. Poté byl krátce spolu s Vítem Máslem a Davidem Chisholmem majitelem ateliéru CMC Architects, z něhož v roce 2001 odešel a se společníkem Vincentem Maranim založil společnost Cigler Marani Architects, která dnes patří k největším českým architektonickým kancelářím. Nedávno otevřela novodobý pražský palác Florentinum a právě dokončuje polyfunkční dům Quadrio v samotném jádru Prahy.

www.ciglermarani.cz

Pavel Koch Jakub Potůček

Studentská vědecká konference - Velkoměstské paláce

organizátor: Fakulta architektury ČVUT

Ústav navrhování II

garant: prof. Ing.arch. Zdeněk Zavřel

kontaktní osoba: MArch Ing. arch. Yvette Vašourková, vasourkova@ccea.cz, tel.00420 604 847 510

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři