Události /

Vyhlášení výsledků Grand Prix Architektů

Již po třinácté je Národní galerie v Praze hostitelkou výstavy vrcholové soutěžní přehlídky architektonických prací, které byly vždy v uplynulém roce dokončeny na území České republiky - Grand Prix architektů, která již tři roky nese podtitul Národní cena za architekturu.

EARCH.CZ , 20. 4. 2013

Tato prestižní přehlídka soudobé české architektury Grand Prix architektů - Národní cena za architekturu se letos konala po dvacáté. Společně ji vypsaly Obec architektů, Česká komora architektů a Národní galerie v Praze pod záštitou Ministerstva kultury, primátora hl. m. Prahy, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva životního prostředí, Senátu Parlamentu České republiky a Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Do soutěže se přijímala architektonická a výtvarná díla v níže uvedených soutěžních kategoriích, která byla realizována na území vymezeném státní hranicí České republiky s datem dokončení po 1. lednu 2012 (pokud se nezúčastnila již loňského ročníku GPA).

Soutěžní kategorie:

N - Novostavba

R – Rekonstrukce

I – Interiér (do kategorie „Interiér“ je možné přihlásit i realizace stálých výstav)

K - Krajinářská architektura a zahradní tvorba

U - Urbanismus

D - Architektonický design, drobná architektura a výtvarné dílo v architektuře

RD – Rodinný dům

//-->

Porota zasedala 7. března až 10. března 2013. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen se uskuteční 24. dubna 2013 od 18 hod. ve Veletržním paláci NG, kde budou také práce do 9. června 2013 vystaveny.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři