Události /

Výstava představí finálové projekty architektonické soutěže SUPERSTUDIO 2018

V polovině října proběhne v prostoru Kampus Hybernská v Praze výstava nejlepších studentských projektů, které letos postoupily do finále mezinárodní architektonicko-urbanistické soutěže SUPERSTUDIO. Studenti řešili vize dostupného bydlení v centrech měst s ohledem na sociálně-ekonomické konsekvence. Vernisáž výstavy proběhne 11. října od 18:00.

SUPERSTUDIO , 2. 10. 2018

Osmý ročník architektonicko-urbanistické ideové soutěže pro studenty vysokých škol se poprvé odehrál ve všech městech s výukou architektury v Česku a na Slovensku. Celkem 98 týmů řešilo letos v březnu náročné zadání od nizozemského architekta ze studia Space&Matter Marthijna Poola. Studenti měli během limitu 24 hodin promyslet koncept finančně dostupného bydlení v centrech dnešních měst – a to jak po stránce architektonické a urbanistické, tak i ekonomické, sociální a společenské.

Vznikly tak desítky vizí, které odrážejí přemýšlení studentů nad v současnosti velmi aktuálním tématem. Návrhy často balancují na hranici utopie a reality. Celkem 18 nejlepších projektů, které postoupily do finálového večera 10. března 2018 v Bratislavě, nyní představí výstava v centru Prahy.

Výstavu otevře 11. října vernisáž, během které organizátoři symbolicky zakončí letošní ročník a zároveň představí plány na příští rok. Neformální večer hudebně doprovodí DJ. Výstava potrvá do 16. října.

Vítězem 8. ročníku soutěže Superstudio se stal studentský tým z Košic, který
navrhl využití opuštěné železniční infrastruktury v centrech měst pro dostupné bydlení

Výstava: 11. – 16. Října 2018 v Kampusu Hybernská v Praze

Vernisáž: 11. října od 18:00

Program vernisáže

18:00 doors19:00 zahájení & slovo organizátorů19:30 DJs

Více informací o výstavě najdete na FB události.

  • autor: SUPERSTUDIO *
  • publikováno: * 2. 10. 2018
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

výstavy a expozice Praha soutěž

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři