Rekonstrukce od studia Designist šikovně využila malý byt na Airbnb

Pondělí, 6. Srpen 2018 - 0:01
| Napsal: | Zdroj: Autorská zpráva

Podle návrhu Ivany Šustrové se starý byt proměnil na důmyslný prostor určený pro krátkodobý pronájem. Kompletní rekonstrukce obnášela několik jednoduchých změn původní dispozice, výměnu všech povrchů a v neposlední řade s sebou přinesla návrat k původní barevnosti, inspirované objevením starých nátěrů. Díky několika chytrým detailům, jako je například spaní umístěné do „dřevěného boxu“, působí byt s dispozicí 1+1 velkoryse a nápaditě.

Byt Sekaninova, DESIGNIST – Ivana Šustrová © Tomáš Dittrich
Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Autor Ivana Šustrová
Ateliér DESIGNIST
Stavebník DEKBET, s. r. o.
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Praha - Nusle
Ulice, číslo Sekaninova
Datum realizace 2018
Poznámka

Truhlářská výroba: Woodoo

Osvětlení: Claro

Dvěře: Internal

Byt je situován ve starší zástavbě, v původní dispozici 1+1. Celková podlahová plocha bytu činí 43 metrů čtverečních. Byt byl předán v původním stavu a jednalo se o kompletní rekonstrukci včetně výměny všech povrchů.

Požadavkem klienta bylo předělat byt na krátkodobý pronájem s použitím zajímavých prvků, dispoziční úpravy umožňující vekou kuchyň s vestavnou pračkou, dostatek úložného prostoru, spaní pro dvě osoby a obývací pokoj. Zároveň velký sprchový kout s RGB podsvětlením a prostornou koupelnu.

V bytě bylo nutné vyměnit podlahové krytiny za dubové parkety a provést opravy u stávajících. V kuchyni volně parkety navazují na cementovou dlažbu, ve vstupní chodbě a koupelně se položila dlažba větších formátů, která přechází až do sprchového koutu. Byt prošel menší dispoziční úpravou posunutím příček, zazděním původního vchodu do kuchyně a vytvořením nového průchodu z obývacího pokoje. Na to navazují nové pozice osvětlení a ovladačů, stejně jako nová příprava pro kuchyň.

Dvoulůžko bylo řešeno spacím boxem s úložným prostorem a stejně jako kuchyň, skříně a koupelnový nábytek bylo vytvořeno truhláři dle návrhu. Celková barevnost je laděna do teplých letních odstínů žluté, modré a dubu, která vycházela z barevnosti starých nátěrů odkrytých při rekonstrukcí. Tento detail byl ponechán jako obraz na stěně. Celkový koncept dotvářejí nově dodané dveře vídeňského stylu v bílém matném laku.