Rodinný dům v Průhonicích

Pátek, 27. Březen 2015 - 0:00
| Napsal: | Zdroj: Autorská zpráva

Realizace projektu rodinného domu s prostou siluetou, který se přizpůsobil pozemku a vyrovnal se s jeho nevhodnou orientací vůči světovým stranám.

David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
Fotoalbum: 
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - zdroj fotografií: David Kraus
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - situace
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - půdorys 1.N.P.
David Kraus, Rodinný dům v Průhonicích - půdorys 2.N.P.
Katalogový list: 
Autor David Kraus
Ateliér ARCHITEKTURA s. r. o.
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Průhonice
Datum projektu 2012
Datum realizace 2014
Užitná plocha 290.00m2

Forma domu do Průhonic vychází čistě ze stavu pozemku. Slunce i komunikace jsou z jednoho místa, proto je dům natočen východozápadně – kolmo k vjezdu, jeho západní fasáda je však prolamována tak, aby dovnitř domu pronikalo i jižní slunce. Sluneční svit vytváří architektonický výraz objektu i jeho interiér.

Kombinace černobílých hliníkových oken a speciální leštěné omítky tvoří detail i grafiku fasády. Dům obsahuje suterén kvůli omezení zastavěné plochy na pozemku, vjezd do něj je rampou z jihu. Prolamování fasády ovlivňuje tvar místností uvnitř i řešení detailů interiéru a nábytku.

 

Projekt vznikl s využitím ARCHICADu.