"Šuplíkový" projekt: Interiér akademické restaurace

Pondělí, 22. Prosinec 2014 - 0:00
| Napsal:

Zadání projektu vzešlo z podnětu na možné budoucí zrekonstruování prostorů akademické restaurace. Požadavkem bylo vymyslet řešení, které mimojiné zajistí především zvýšení intimity a soukromí hostů.

Fotoalbum: 

Ideou návrhu bylo řešení prostoru, jakožto součásti technické univerzity, konstrukčně. Hlavní prostor centrální lodě řeší předělením na 2 vertikální úrovně, přičemž zachovává hlavní osu prostoru, kterou i nově navržené mezipatro respektuje.

Vložené mezipatro je ocelové, zavěšené pomocí ocelových táhel za železobetonová žebra udávající tektoniku prostoru. Sezení v restauraci je rozvrženo takovým způsobem, aby se zde nacházeli místa k sezení jak pro menší počet osob, tak i pro větší skupinu osob.

Samotný požadavek zajištění intimity respektují vzhledově dominantní boxy v centrální lodi restaurace, které jsou soukromým prostorem sami o sobě a zároveň předělují prostor směrem k bočním lodím.

Navržené materiály jsou voleny s ohledem na moderní a svěží vzhled restaurace, spojený s osvětlením centrálního prostoru pomoci difuzního rozptylu světla.

Počet hlasů: 
21