Architektura / interiér

Luxusní koupelna pražského domu čerpá z kombinace mramoru a tvrzeného kamene

Rekonstrukce koupelny v pražském rodinném domě od designérského studia Revír Foto: Dita Havránková

Designérské studio Revir má za sebou další rekonstrukci, u které se projevuje péče o detaily s vnímavou kombinací materiálů. Původní portugalský mramor s růžovým odstínem doplňuje bílý tvrzený kámen Technistone.

Kristýna Korčáková , 9. 8. 2022 / Advertorial

Tvorba designérského studia Revir zahrnuje jak kolekce nábytku, tak i návrhy interiérů. V čele týmu stojí duo absolventů Fakulty umění a designu v Ústí nad Labem Martina Kleinová a Miroslav Nachlinger. Pokud jde o interiérový design, mají tvůrci za sebou rekonstrukci žižkovského bytu a také luxusní rekonstrukci koupelny v pražském rodinném domě, která navazuje na proměnu jídelního prostoru, kterou studio Revir realizovalo již dříve.

Koupelna se nese v tónech portugalského růžového mramoru, který designéři doplnili o moderní bílý obklad, s nímž ladí bílý matný nábytek s decentními chromovými prvky. Zachování kamenného obkladu bylo jednoznačným cílem, aby tak byl zachován i charakter koupelny z dob, kdy byla realizována. „Bylo důležité přesně koordinovat stavbu, instalatéry, kameníky, elektrikáře a truhláře. Zároveň bylo potřeba pohlídat, aby nedošlo k poškození kamenných prvků, které musely zůstat na místě i po rekonstrukci,“ podotýkají designéři s tím, že práce zabraly zhruba dva a půl měsíce.

Materiál pod umyvadly je z dílny společnosti Technistone, která vyrábí vysoce odolné velkoformátové desky z tvrzeného kamene. V tomto projektu byl použitý dekor Crystal Polar White. Díky vlastnostem, které tvrzený kámen Technistone® nabízí, se designéři rozhodli tento materiál použít i pro pracovní desku v kuchyni. 

Foto: Jednoduché a elegantní osvětlení zvýrazňuje protikladnou krásu mramoru i tvrzeného kamene

Osvětlení ovlivňuje atmosféru místa a v tomto případě také zvýrazňuje krásu použitých materiálů. Designéři se rozhodli pro lištové stropní osvětlení v teplém tónu, které zútulňuje růžové tóny kamenného obkladu. Horizontální osvětlení nad umyvadlem koresponduje s římsou, která se ve výšce dveří vine po celém obvodu koupelny.

  • Autoři: Miroslav Nachlinger
  • Ateliér: Studio Revír
  • Země: Česká republika
  • Město: Praha

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři