Architektura /

Martin Kaftan | Cognitive Process

Po brněnské zastávce na fakultě architektury VUT se Digitální architekt vrací na půdu pražské fakulty ČVUT v Praze. V úterý 6.května 2008 se jako třetí host letního semestru představí český architekt Martin Kaftan. Jeho cesta do londýnského studia Foster and Partners vedla přes USA, kde vystudoval architekturu na univerzitě New Jersey Institute of Technology. Přednáška Martina Kaftana bude zaměřena na skriptování v architektuře od experimentů až po praktické ukázky v běžné praxi progresivní architektonické kanceláře.

Digitální architekt , 30. 4. 2008

 

Skriptování v praxi

V první části přednášky se bude Martin Kaftan zabývat současnou pozicí a přístupem ke skriptování v progresivních architektonických firmách, jejíž součástí bude demostrace praktického uplatnění skriptování při řešení běžných geometrických a konstrukčních problémů pomocí různých technik za použití rozdílných softwarových platforem. V druhé části přednášky se autor zaměří na osobní výzkum v oblasti autonomních "design machines" a umělé inteligence a jejich možné aplikaci pro optimalizování v oblasti architektury. Martin Kaftan se narodil v Plzni. Mezi roky 1998 a 2006 žil a studoval v USA. Zde také absolvoval v roce 2005 fakultu architektury na New Jersey Institute of Technology. V letech 2006-2007 studoval na Bartlett School of Architecture v Londýně. V současné době pracuje v londýnské centrále firmy Foster and Partners.

Foto: eArch
Za své studentské projekty obržel Martin Kaftan několik ocenění, jeho práce byly publikovany v Evropě i USA. Na univerzitě New Jersey Institute of Technology v USA se podílel na výuce konceptuálního designu a modelování v programech Rhino a Maya. Po skončení studia pracoval jako architekt v New York City v ateliéru A-Squared Architects a spolupracoval na několika projektech s ateliérem PARA.
Foto: eArch
Na podzim 2006 nastoupil na Bartlett School of Architecture v Londýně na program Adaptive Architecture and Computation. Během studia pracoval v Londýně v ateliéru LeaKatz. Rovněž spolupracoval se sochařem Anthony Gormleyem. Ve své disertační práci na Bartlett se zaměřil na řešení konstrukční problematiky Gormleyho sochařských děl pomocí neurálních systémů. V současnosti působí Martin Kaftan v Londýně u firmy Foster and Partners jako člen týmu Specialist Modelling Group. Zároveň spolupracuje v Čechách s ateliérem Nolimat, je také členem E-Area.
Foto: eArch
6. května 2008 v 18,30 hodin Martin Kaftan Cognitive Process Skriptování při navrhování od experimentu k praxi Fakulta architektury ČVUT v Praze Thákurova 7, Praha 6 - Dejvice předn. místnost C223 Tiskněte i v letním semestru "aťák" zadarmo Na slevy tisku u partnera přednášek Copy General v zimním semestru si naši posluchači již zvykli. Tentokrát i v letním semestru bude probíhat akce s podtitulem "Tiskněte aťák zadarmo!". Znamená to, že i v létě budou moci posluchači vysokých škol zaměřených na architekturu a pozemní stavby navštěvovat přednášky Digitálního architekta a získají tak za svoji účast možnost vytisknout si svůj semestrální projekt zdarma!

w w w . d i g i a r c h . c z Aktuální informace: www.digiarch.cz; info [at] digiarch.cz">info@digiarch.cz Pořádají: e-architekt.cz, Fakulta architektury ČVUT v Praze Ve spolupráci: Česká komora architektů Generální partner: Tondach Hlavní partneři: ArchiCAD 11, Autodesk, Copy General, Dimensio, HUECK HARTMANN Partneři: F2 architekti Projekt podpořili: PROSTOR Mediální partneři: Computer Design, Era 21, KONSTRUKCE Internetoví partneři: AVC-CVUT, STUDENT

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři