Architektura / občanské stavby

Měď v architektuře: Domky v zahradě hotelu

V přírodní rezervaci, na idylických březích jezera “Lac de Morat” v západní části Švýcarska, je v rozsáhlém parku umístěn pětihvězdičkový Country House Hotel “Le Vieux Manoir”. Projekt pro dvě velmi odlišné malé zahradní struktury si klade za cíl: pro své hotelové hosty ještě více pocítít přírodu, a tento pocit zesílit.

Středisko mědi , 26. 4. 2012

“Glass Diamond” je luxusní apartmán s vlastní koupelnou a balkonem, umístěný vysoko na pilířích mezi korunami stromů, přímo nad vodou. Na rozdíl od toho, je “Cabochon” zdánlivě jednoduchým, malým plážovým pavilonem s šatnou a sociálními zařízeními. Jsou sjednoceny střechou, pokrytou běžně používanou zlatou měděnou slitinou.

Vysoko na stromech...

Vznášející se na třech pilířích přímo nad jezerem, má “Glass Diamond” zaskleněnou fasádu se zlatým odstínem a povlakem, který zrcadlově odráží listy, nebe a vodu. Konstrukce se dotýká země co nejméně to jen je možné a nechává malé mysy pod ní nedotčenými. Na pokrytí střechy, spodní strany budovy a dalších drobných míst se použily zlatavé pláty měděné slitiny. Povrch střechy je spojen tradičně používanými stojatými drážkami, zatímco spodní strana je sestavena ze soustředných panelů.

…a dole na pláži

Malý oválný tvar stojící přímo na pobřeží, který obsahuje šatnu, WC a sprchu, byl určen k obohacení zkušeností z koupání v jezeře. Inspirován romantickou zahradní architekturou pavilónů, altánů a treláží, má vnější pokrytí z protkaných, svislých zlatavých plátů z měděné slitiny a interiér z kamene a týkového dřeva. Inspirován populární přímořskou architekturou, interiér pavilonu má hladkou betonovou podlahu a uzamykatelnou úschovní skříňku v týku. Strop je vyroben z úzkých zlatavých panelů z měděné slitiny, spojovaných drážkami.

Klíčová slova:

Švýcarsko hotely měď

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři