Designér Philippe Starck navrhl plošné vzory skládané z kompetentů pro libovolnou kombinaci. Systém Vortex ve variantě gold. Foto: Forbo Flooring Systems
Architektura / interiér

Navrhněte si vlastní podlahu. Na vinyl Flotex se dá nanést jakýkoliv potisk

Proč by také podlaha nemohla ožít uměním? Staňte se návrhářem a vytvořte si podlahu podle svého přání nebo se nechte inspirovat kolekcemi světově uznávaných designérů. Díky vysoce kvalitnímu tisku lze na podlahu přenést libovolný obraz, vzor nebo strukturu.

Forbo Flooring Systems , 6. 6. 2024 / Advertorial

Podlahy se díky tisku doslova stávají velkými plátny umělců a umělecká díla na ně přenesená získávají zcela nový a nečekaný rozměr. Forbo Flooring vám umožní na podlahy přenést vlastní návrh, můžete si ale vybrat i z kolekcí od designérů jako je Philippe Starck, José Medina Galeote, Tibor Reich a řady dalších. Právě jejich díla ožívají na vinylu Flotex, jehož sametový povrch je přímo stvořený pro dynamické grafické návrhy.

Philippe Starck vytvořil zcela novou dimenzi návrhů, u kterých si pohrává s měřítky a vytváří rozdílné kombinace. Kolekce přináší nekonečné designové možnosti složené z komponentů: centrálního dekoru, přechodových vzorů a plošné textury. Každý komponent má šíři 2 metry.

Foto: Kreativní pojetí podlah ze sametového vinylu Flotex od designéra Philippe Starcka. Propojení systému Artist v barvě umber/terracotta.

Kolekce Flotex by Tibor vychází z designů britského textilního návrháře Tibora Reicha – zejména z jeho návrhů průkopnické kolekce Fotexur. Tiborovy návrhy ožívají díky digitálnímu tisku na povrchu vinylu Flotex a vytváří nadčasovou atmosféru, přestože se datují do 70. let.

Spolupráce s italským studiem Sottsass Associati pomohla zformovat radikální směrovost v kombinaci s dynamickým designem v kolekci Flotex by Sottsass. Vzory Terrazzo, Wool a Bacteria mají společnou nepravidelnost, zřejmou nahodilost a organické formy v široké škále různých barevných variant.

Foto: Španělský umělec José Medina Galeote přenáší svá díla přímo pod naše nohy díky podlahovině Flotex.

Malba španělského umělce José Mediny Galeoteho získává díky hustému sametovému povrchu krytin Flotex nový rozměr. Pouští se do optického experimentu a buduje zvláštní estetiku. Tím, že Galeote přenáší svá díla přímo pod naše nohy, objevujeme nové pohledy na různé textury.

Mac Stopa je architekt, interiérový designér a návrhář převodových forem. Své experimenty, krásu přírody i fyzikální jevy, které nás obklopují, využil při vytváření kolekce Flotex by Mac Stopa. Jeho návrhy vynikají prostorovým efektem s nádechem geometrie.

Foto: Oblíbený vzor terazzo ovšem vytvořen z útržků novinového papíru rozprostřeného po podlaze, i to je jeden z návrhů z kolekce Flotex Sottass, 990701 Terrazzo.

Podlaha Flotex nebude pouze poutat svým originálním vzhledem, je totiž praktickou krytinou po všech stránkách: V jednom produktu spojuje benefity koberců a hladkých krytin. Kombinuje odolnost a trvanlivost s kvalitou, hřejivostí i pohodlím. Flotex vyniká vysokou úrovní hygieny, je zcela voděodolný. Jedná se tedy o jedinou skutečně omyvatelnou textilní krytinu. Prokazatelně pozitivně ovlivňuje život alergiků, díky čemuž získal prestižní ocenění Allergy UK Seal of Approval. Ve srovnání s kobercem Flotex díky svému hustému povrchu z nylonových vláken zachytí a následně při vysávání snadno uvolní až dvakrát více alergenů. Obdobně jako koberce i Flotex pohlcuje kročejový (>21 dB) a prostorový hluk, čímž vytváří tiché prostředí pro práci, koncentraci i učení.

Inovací z pohledu instalace je pokládka krytiny Flotex bez lepení. Konstrukce Flotex Next, ve které mohou být vyrobeny všechny designérské kolekce Flotex, umožňuje takové položení i ve vysoce zatížených prostorech. Ušetří se tak čas, prostoje i náklady na případnou výměnu.

Odlišovat se je trendem poslední doby a proč nezačít zrovna podlahou. Aneb jak říká José Medina Galeote: „Přineste si umění domů na svoji podlahu a nechte ji interagovat s nábytkem a dekoracemi, které naše domovy zdobí.“

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři