design / Produktový design

Netradiční spojení: výběr ikonických děl sklárny Moser od Jana Plecháče

Jan Plecháč představuje výběr svých oblíbených děl tradiční karlovarské sklárny Moser Foto: Moser

Umělecký ředitel Moseru Jan Plecháč představil výběr svých nejoblíbenějších křišťálových děl tradiční karlovarské sklárny. Produkty Moseru zakomponoval Jan Plecháč do minimalistického interiéru svého vršovického studia, kde došlo k netradičnímu spojení historických forem s moderním designem.

Moser , 11. 5. 2023

Mezi hravostí a tradicí

Ikonické produkty Moseru dostaly zasazením do asketického prostoru jedinečný nádech svěžesti, což odráží jejich nadčasovost. Pří výběru si Jan Plecháč hrál s kontrastem, například současná váza Montagne vytváří dokonalou protiváhu stoletému designu váz Purity a Eternity. Skvěle funguje i kombinace bohatě zdobené, topasové skleničky Maharani s minimalistickým setem Mozart. Ve vybraných dílech se mísí i typické moserovské barvy – akvamarín a topas. Právě tradiční a zdobná kolekce Maharani dokáže působit v moderním prostředí velice decentně. Ostatně v tomto nápojovém setu našel Jan i svého favorita – skleničku na destilát na nožce v barvě topasu.

„Věřím, že by bylo skvělé dát klientovi možnost koupit si celou kolekci v čistém křišťálu a k ní například dvě sklenice v barevném provedení. Právě takové věci mají potenciál dostat Moser z vitrín, vrátit ho do každodenního života,“ říká o kolekci Jan Plecháč. Ikoničnost jednotlivých produktů Moseru potvrzuje i to, že sám Jan má doma několik let žlutou vázu Čtyři roční období od Jiřího Šuhájka, kterou jeho rodina běžně používá na květiny.

Foto: Jan Plecháč věří kombinaci čistého křišťálu se sklenicemi v barevném provedení

Výběr těchto několika klasických kousků přináší dokonalou hru s detaily a kontrastem, zároveň dokazuje nadčasovost jednotlivých produktů, které skvěle doplní interiér moderní domácnosti.

  • autor: Moser *
  • publikováno: * 11. 5. 2023
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

sklo sklárna Moser design

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři