Rodinný dům v Průhonicích u Prahy

  • Autoři: David Kraus
  • Ateliér: ARCHITEKTURA s. r. o.
  • Země: Česká republika
  • Město: Průhonice
  • Datum projektu: 2012
  • Realizace: 2014
  • Užitná plocha: 290.00m2

Forma domu do Průhonic vychází čistě ze stavu pozemku. Slunce i komunikace jsou z jednoho místa, proto je dům natočen východozápadně – kolmo k vjezdu, jeho západní fasáda je však prolamována tak, aby dovnitř domu pronikalo i jižní slunce. Sluneční svit vytváří architektonický výraz objektu i jeho interiér.

Kombinace černobílých hliníkových oken a speciální leštěné omítky tvoří detail i grafiku fasády. Dům obsahuje suterén kvůli omezení zastavěné plochy na pozemku, vjezd do něj je rampou z jihu. Prolamování fasády ovlivňuje tvar místností uvnitř i řešení detailů interiéru a nábytku.

 

Projekt vznikl s využitím ARCHICADu. 

Generální partner
Hlavní partneři