Novinky a názory / zprávy

Liberecká fakulta umění a architektury uspořádá 27. ročník soutěže Ještěd f Kleci

Program 27. ročníku studentské soutěže Ještě f kleci Foto: Tým JfK

Blíží se konec semestru, který byl po dlouhé době konečně prezenční. A to na Fakultě umění a architektury Technické univerzity v Liberci znamená jediné – konání studentské soutěže Ještěd f Kleci!

Ještěd f Kleci , 13. 1. 2022

Soutěž a doprovodný program proběhne po třech online ročnících konečně naživo v Liberci, kam zavítá i porota tvořená umělcem Eposem 257, architektem Petrem Hájkem, urbanistkou Rozálií Kašparovou, teoretikem umění Michalem Kolečkem a teoretikem architektury Richardem Biegelem.

Ještěda f Kleci zahájíme ve středu 9.2. ve Vokně koncertem brněnské kapely MMNK. Další den bude program pokračovat akcí VYROB SI SÁŇ, kdy si každý vytvoří vlastní prostředek na němž sjede z Ještědu dolů.

V pátek pak proběhne vyvrcholení soutěže – slavnostní vyhlášení vítězných a nominovaných projektů v Ateliéru Karla Hubáčka, vystaveny však budou i práce neoceněné. Po vyhlášení zahraje pražský interpret HRTL zaměřený na elektronickou hudbu. Afterparty bude pak probíhat v klubu HAD na kolejích.

Foto: V pátek proběhne vyhlášení vítězných a nominovaných projektů v Ateliéru Karla Hubáčka

Celý ročník se neplánovaně nese v tématu hravosti, která se v nás vzbudila po roce stráveném doma. Vizuální identitu tentokráte vytvořila Karolína Kárníková, bývalá studentka FUA, a zároveň i pořadatelka Ještěda f Kleci. Grafikou je protkáno téma propojení – propojení obou oborů v rámci fakulty, které je nyní na FUA aktuálním tématem.

Klíčová slova:

Liberec Ještěd F kleci

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři