Na konferenci o energetické efektivitě budov BKT Summit 2024 vystoupí odborníci z akademického prostředí i praxe. Foto: REHAU
Novinky a názory / zprávy

Novostavby i rekonstrukce. Co zazní na konferenci o udržitelném vytápění a chlazení budov BKT Summit 2024

O konferenci BKT Summit 2024 jsme na EARCH.cz psali už v polovině ledna. Vracíme se k ní však ještě jednou a představujeme odborné příspěvky, které na ní zazní. Pokud vás zajímá energetická efektivita budov, je stále možné se na konferenci přihlásit a rozšířit si obzory.

EARCH.CZ , 23. 1. 2024 / Advertorial

BKT Summit 2024 je třetím ročníkem mezinárodní konference, která se tentokrát zaměřuje na udržitelné technologie v oblasti vytápění a chlazení budov. Uskuteční se 31. ledna 2024 v Bratislavě, je však možné ji sledovat i online, stačí se zaregistrovat.

Hlavní témata konference zahrnují geotermální energii, systém vytápění BKT a tepelná čerpadla. Organizátorem BKT Summit je totiž společnost REHAU, která se na daná odvětví specializuje. Na konferenci tradičně zve odborníky z celého světa, kteří zde sdílejí své zkušenosti z akademického prostředí i praxe. Letošní ročník pokryje široké množství aspektů souvisejících s energetickou efektivitou. Bude se mluvit o rodinných i administrativních domech, rekonstrukcích i novostavbách a taky o evropské legislativě a jejích nárocích na nízkoenergetické a pasivní budovy.

Konference bude rozložena do tří tematických bloků, po každém bude následovat panelová diskuze s přednášejícími. Účastníci konference tak budou moci hlouběji proniknout do diskutovaných témat a navázat přímou interakci s mluvčími. Těch na BKT Summit 2024 vystoupí více než 17, půjde o řadu specialistů různých profesních zaměření, včetně architektů, projektantů, akademiků, developerů, odborníků z firmy REHAU a dalších společností.

Klíčoví spíkři BKT Summit 2024

Peter Robl (předseda správní rady Budovy pre budúcnosť Občianske združenie) − Budovy pro budoucnost: Legislativa EU o energetické náročnosti

Přednáška Petra Robla se bude týkat programů podpory obnov a rekonstrukcí budov na Slovensku s důrazem na zlepšení kvality jejich vnitřních prostředí. Klíčovým tématem budou změny v revidovaných směrnicích EU, které se zaměřují na energetickou účinnost a náročnost budov.

Foto: Peter Robl - předseda správní rady Budovy pre budúcnosť Občianske združenie

Laurence Chownsmith (Manager Sales Building Technologies REHAU Ltd. UK) − Ikonické londýnské projekty s BKT/TABS: White Collar Factory, Featherstone Building a Tate Modern

Proč je BKT oblíbenou volbou mezi developery velkých budov v Londýně? O tom promluví Laurence Chownsmith. Ve svém příspěvku se bude věnovat konkrétním realizacím, jako je výšková administrativní budova White Collar Factory nebo Featherstone Building a galerie Tate Modern, která funguje v budově původní elektrárny propojené s moderní věží od švýcarské architektonické kanceláře Herzog & de Meuron. Důraz bude kladen na zkoumání spojení mezi systémem BKT, nízkouhlíkovou výstavbou a celkovou kvalitou pracovního prostoru.

Ing. Peter Bohuš (Engineer specialist – Building physics, HVAC, Immocap, a.s.) − Energetická efektivnost není jen o inovativní technologii, ale zejména o komplexním návrhu budovy jako celku

Petr Bohuš se zaměří na energetickou efektivitu jako základní pilíř moderního stavebnictví. Jeho příspěvek poskytne hlubší pohled na to, jak inovativní technologie a komplexní návrh budovy společně tvoří efektivní celek. „Inovativní technologie jsou nezbytné a velmi důležité, avšak jejich návrhu musí předcházet důkladná analýza a návrh budovy, ve které mají fungovat,“ říká Petr Bohuš. Jeho příspěvek odpoví na otázku: Jak vytvořit návrh budovy tak, aby v ní moderní technologie správně fungovaly?

Foto: Ing. Peter Bohuš - Engineer specialist – Building physics, HVAC, Immocap, a.s.

Manfred Erk (Technical Trainer Marketing Building Technologies REHAU Industries SE & Co. KG) −Důležitost tepelné pohody v administrativních budovách: Výsledky a zjištění založená na studii vytápění a chlazení v administrativních budovách

Manfred Erk vystoupí s přednáškou o efektivním vytápění a chlazení v administrativních budovách. Bude se soustředit na praktické tipy pro optimalizaci projektů. Jak tedy sladit energetickou efektivitu a tepelnou pohodu? To se dozvíte na BKT Summit 2024.

Foto: Manfred Erk - Technical Trainer Marketing Building Technologies REHAU Industries SE & Co. KG

Ing. Michal Lešinský (PIO Keramoprojekt a.s.) – Dynamická simulace rezidenčního komplexu jako nástroj zvyšování udržitelnosti při návrhu budov

Michal Lešinský se zaměří na využití pokročilých technik integrovaného navrhování pro bytové komplexy. Popíše, jak se vytváří koncepční návrhy a energetické modely, a jak dále využívají pro určení potřebných kapacit zdrojů tepla a chladu. Zvláštní důraz bude kladen na využití synergického efektu mezi centrálním zásobováním teplem a inovativními dvoustupňovými tepelnými čerpadly voda-voda v systémech BKT.

Foto: Ing. Michal Lešinský - PIO Keramoprojekt a.s.

Ing. Igor Maco (Technický manager TZB REHAU s.r.o.) – Je povrchová geotermická energie výhodná pro progresivní koncepty vytápění a chlazení jako BKT?

Igor Maco představí povrchovou geotermální energii jako ideální zdroj pro systémy BKT a jejich roli ve snižování spotřeby energie a emisí skleníkových plynů. „Geotermální energie z povrchových vrstev země se jeví jako ideální, stabilní a ekologický zdroj tepla a chladu pro BKT systém, kterým lze dále výrazně snížit spotřebu energie a emise skleníkových plynů,“ říká.

Foto: Ing. Igor Maco - Technický manager TZB REHAU s.r.o.

Konference BKT Summit 2024 je určena pro širokou cílovou skupinu zahrnující architekty, projektanty, developery a mnohé další profese. Je ideálním místem, kde se seznámit s nejnovějšími inovacemi a trendy v oblasti udržitelného vytápění a chlazení.

Pro další informace o konferenci a příspěvcích, které na ní zazní, navštivte její oficiální webové stránky nebo článek EARCH.cz o historii a současnosti BKT Summit.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 23. 1. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři