SkyTwin od společnosti Aluprof představuje průkopnický systém spojující funkce venkovní rolety a stínící clony screen v jednom výrobku. Foto: Adobe stock
Technologie / produkty

Díky novému inovativnímu řešení SkyTwin vám nebude doma ani horko, ani zima.

Aluprof uvádí na trh další inovativní řešení. Jmenuje se SkyTwin. Jedná se o průkopnický systém spojující funkce venkovní rolety a stínící clony screen v jednom výrobku. Reagují na rostoucí požadavky investorů týkající se energetické účinnosti a pohodlí užívání vnitřních prostor.

EARCH.CZ , 28. 5. 2024 / Advertorial

Funkčnost a vysoká estetika

SkyTwin je prvním řešením na trhu, které představuje kombinaci venkovní rolety a stínicí clony screen v jednom výrobku. Tato kompaktní integrace umožnila vytvořit technologicky vyspělý systém, který poskytuje vynikající tepelnou izolaci po celý rok a zároveň přináší významné úspory při vytápění a chlazení.

Konstrukce rolety nezasahuje do konstrukce okna ani nadpraží, a neovlivňuje tak energetickou bilanci budovy. Rolety SkyTwin dokonale splývají s fasádou a tvoří její nedílnou součást. Čelní strana roletového boxu SkyTwin zároveň tvoří podklad pro jakýkoli povrchový materiál (např. omítku), díky čemuž se box stává nenápadným prvkem fasády budovy.

Díky vybavení rolety samostatně fungujícím systém screenů SkyRoll ZIP je možné chránit místnosti před intenzivním slunečním zářením a zároveň zachovat volný výhled ven. Kromě toho lze tento výrobek použít také jako síť proti hmyzu, která účinně chrání místnosti. Systém SkyTwin je k dispozici také se screenem ve verzi Classic.

Úroveň pohodlí

V současné době architekti věnují velkou pozornost přirozené regulaci úrovně slunečního světla a stejně tak přirozenému přístupu denního světla do interiéru. Pokud není zajištěna odpovídající ochrana proti slunečnímu záření, může v závislosti na použitém zasklení do místnosti proniknout 30 až 80 % slunečního záření.

Foto: SkyTwin je dobrým řešením regulace úrovně slunečního záření, které proniká do interiéru.

Screenové rolety, které jsou použity v systému SkyTwin, zajišťují vynikající rovnováhu mezi světlem a stínem a zaručují účinnou ochranu před sluncem při zachování dobré viditelnosti ven. Materiály, z nichž jsou screenové látky vyrobeny, se vyznačují vysokou odolností vůči každodennímu používání, deformaci, trhání i povětrnostním podmínkám (déšť, UV záření, vítr atd.).

Můžete si vybrat z široké nabídky odstínů látek. Díky tomu se rolety stávají zajímavých architektonickým doplňkem, který dodá objektu vkusný a citlivý detail. Společnost Aluprof spolupracuje výhradně s renomovanými dodavateli screenových látek, tj. Copaco i Serge Ferrari.

Foto: Rolety se mohou stát architektonickým doplňkem. Aluprof je nabízí v několika odstínech.

Šetření pomocí stínění

Z dlouhodobého hlediska je systém SkyTwin výhodnou investicí, která nám umožňuje kontrolovat množství energie, kterou spotřebováváme na chlazení našich bytů. Díky použití screenových rolet můžeme snížit teplotu v místnosti i o několik stupňů Celsia a získat tak příjemné podmínky pro práci i bydlení. U fasád, které jsou vystaveny nadměrnému slunečnímu záření můžete rolety vybavit slunečními čidly, které navíc umožňují účinnější ochranu místností před přehříváním.

Systém je automaticky řízen počasím. Za chladného, ale slunečného dne, může systém zvednout oponu vnější rolety na té straně budovy, která je sluncem nejvíce ohřívána, a umožnit tak akumulaci tepla uvnitř budovy. Využití přírodní energie zase zaručuje úspory v rozpočtu. Při nedostatku slunečního záření a poklesu venkovní teploty se rolety automaticky zavírají a umožňují akumulaci tepla uvnitř budovy.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 28. 5. 2024
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři