Technologie / produkty

Nové skenery Leica Geosystems pro ještě rychlejší a jednodušší zaměřování objektů

Leica Geosystems představila novou generaci laserových skenerů. Zde ruční skener BLK2GO, který díky sběru dat za chůze výrazně zefektivní proces zaměřování objektů Foto: GEFOS

Přední výrobce měřické techniky Leica Geosystems vydává laserové skenery nové generace. Díky těmto přístrojům, které výrazně zefektivní proces zaměřování skutečného stavu objektů, získáte přesné rozměry včetně obrazové dokumentace v řádu jednotek minut. Skrze jednoduché ovládání a kompaktní velikosti se tato technologie stává dostupnější než kdykoliv dříve.

GEFOS LEICA , 11. 9. 2023 / Advertorial

Laserové skenování zažívá v současnosti celosvětový rozkvět. Oproti minulosti, kdy byly k dispozici pouze robustní skenery obsluhované profesionálními operátory, jsou tyto přístroje kompaktnější a jednodušší – tudíž je může ovládat i odborná veřejnost. Stále více je dokáží využít i jednotlivý projektanti či architekti. Laserové skenery nové generace od společnosti Leica Geosystems jsou v tomto případě ještě o krok napřed.

Extrémní rychlost měření, jednoduché ovládání na tabletu či telefonu a příjemné rozměry tvoří dohromady nejefektivnější řešení, které se v současnosti pro zachycení digitální reality a přesných geometrií nabízí. Samotné skenování je velmi rychlé a intuitivní, naměřená data jsou k nahlédnutí v mobilním zařízení v reálném čase, díky čemuž získáte velmi jasnou představu o postupu měření. Vše máte pod kontrolou! Pásmo ani náčrty již nebudete potřebovat.

Leica BLK360 – druhá generace úspěšného skeneru

Výrazného vylepšení doznala nová generace statického skeneru BLK360. Tento přístroj stačí umístit na stativ, zapnout a dát pokyn. Pak už je vše na skeneru, který sám zachytí a pokryje body veškerý prostor kolem sebe. Celé okolí navíc zaznamená i pomocí panoramatického snímku, takže výsledná data mají reálnou barevnost.

Skener, který je během měření umístěn na stativu, byl zrychlen, zmenšen a vybaven systémem kamer, které zaznamenávají jeho polohu. Tato zásadní novinka umožňuje automaticky spojit skeny z jednotlivých pozic rovnou v terénu – a vrátit se už s kompletně spojeným měřením do kanceláře. Tato funkce nejen šetří čas, ale výrazně zjednodušuje i následnou práci.

Foto: Skener umístěný na stativ sám zachytí a pokryje veškerý prostor kolem sebe

Dalším výrazným vylepšením je zrychlení skenování celého systému – stačí pouhá minuta měření na pozici a vše v přímé viditelnosti je zaznamenáno! Takto vysoká rychlost skeneru zajistí maximální produktivitu a minimalizuje dobu zaměření objektu. Jelikož je skener schopný zachytit i malé detaily, máte jistotu, že si odnášíte kompletní zaměření, bez nutnosti se vracet na místo – tudíž další ušetřené náklady.

Oproti svému předchůdci je skener navíc menší a lehčí. Váha pouhých 0.75 kg a výška 15 cm z něj dělá ideálního společníka jak na dlouhé cesty, tak do složitých prostorů. Díky jednoduchému ovládání z telefonu nebo tabletu navíc rovnou v terénu vidíte, co máte zaměřeno, a můžete se tak ujistit, že vám neunikl jediný detail.

Leica BLK2GO – objevte výhody ručního mobilního skenování

Zcela nový přístup ke sběru dat představuje ruční skener BLK2GO. Jedná se o mobilní ruční skener, který dokáže sbírat data za chůze. To v praxi znamená, že skener zapnete, propojíte s telefonem nebo tabletem a vydáte se na obchůzku. Během ní jsou přesně zaznamenány všechny geometrie v dosahu 25 metrů. Díky kamerám je navíc výsledek zaměření v reálných barvách. To vše díky firemní patentované technologii "GrandSLAM“, která zaznamenává trajektorii vašeho pohybu v prostoru.

Od chvíle, kdy začnete skenovat, až do doby, kdy BLK2GO vypnete, jsou všechny obrazové snímky a 3D data vzájemně zkombinována. Tento způsob měření umožňuje zaměřit velké množství objektů za velmi krátkou dobu. Navíc můžete využít i další výhody ručního skenování – a to pružnost a flexibilitu. S ručním skenerem totiž můžete při skenovací procházce zaznamenat data i tam, kde to jinak není možné – jako prostory výklenků, šachet, kanálů a dalších těžko přístupných míst. Nyní stačí zde pouze vsunout ruku a skener celý prostor nejen naskenuje, ale i propojí s dosavadními daty.

I u tohoto typu je myšleno na kompaktnost a ergonomii. Celý set váží pouhých 755 g včetně baterie a měří necelých 30 cm, což je důležité, neboť přístroj během měření držíte vlastní rukou, a tak by vás váha přístroje neměla nijak omezovat. Skener BLK2GO je tedy připraven na jakékoliv výzvy a poskytuje velmi vysokou kvalitu dat v oblasti mobilních skenerů při možnosti použití v interiéru i exteriéru.

Máte dotaz? Chcete se dozvědět více? Neváhejte nás kontaktovat na emailu skenovani@gefos.cz nebo na telefonním čísle +420 702 152 535

  • autor: GEFOS LEICA *
  • publikováno: * 11. 9. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři