Novinky a názory / zprávy

LeicaTour 2023: největší přehlídka 3D skenerů a další měřické techniky přímo ve vašem městě

V březnu 2023 proběhne LeicaTour, která představí vysoce přesnou měřící techniku Leica Geosystems Foto: GEFOS

Již po čtyřiadvacáté proběhne v březnu letošního roku největší road-show měřické techniky u nás. Během 2 týdnů navštívíme 8 měst v České republice, kde se budete moci seznámit s vysoce přesnou měřící technikou Leica Geosystems. V našem portfoliu naleznete vše od ručních dálkoměrů, křížových laserů, nivelačních systémů po řízení stavebních strojů, 3D laserových skenerů či geodézii.

GEFOS LEICA , 22. 2. 2023 / Advertorial

Těšíme se, až Vám osobně předvedeme novinky od Leica Geosystems, a to včetně vlastního vyzkoušení a cenových akcí.

Zejména ve velmi progresivním odvětví laserového skenování a zachycování reality vám můžeme nabídnout nejširší portfolium 3D skenerů na trhu: interiérové skenery, ruční skenery, vysokorychlostní profesionální skenery či absolutní raritu, autonomní létající skener. Nejsou to však jen skenery – nabízíme řešení skutečně pro všechny typy profesí, od řemeslníků přes architekty a projektanty až po geodety a stavaře. Přijměte tedy naše pozvání na tuto jedinečnou akci a přihlaste se na ukázku ve vašem městě.

 

Online přihláška

Program je ve všech zastávkách stejný:

9:50: Registrace

10:00 Prezentace novinek

11:30 Losování o ceny, občerstvení

 

Foto: Během letošního března navštíví LeicaTour 8 měst v České republice

Inerciální sklonoměry v geodézii – nyní již i na tyčce s hranolem

Už je to celých pět let, co jsme vám poprvé představili použití inerciální měřické jednotky (IMU) na geodetickém přístroji. Tehdy se jednalo o průlomový GNSS přijímač GS18 T, který pomocí IMU určuje nejen náklon, ale i orientaci přijímače, což na rozdíl od konkurence umožnilo eliminaci magnetického kompasu, který je nepřesný a podléhá rušení železnými předměty. Od května 2022 můžete mít IMU i na výtyčce s hranolem. Jedná se o systém Leica AP20 AutoPole, který v závislosti na modelu může mít až tři funkce: IMU sklonoměr, automatické měření výšky výtyčky a identifikaci hranolu. Díky tomu se lze s vaším robotickým 1-man systémem plně soustředit na vaší práci, aniž byste museli hlídat viditelnost bodu, libelu, výšku tyčky a zda vám totální stanice nesleduje cizí hranol. AP20 AutoPole budeme sebou vozit na Leica Tour a rádi vám ho předvedeme.

Foto: Na letošní LeicaTour bude možné vyzkoušet inerciální sklonoměr AP20 AutoPole 

Nový, ještě menší statický 3D skener BLK360

Právě nyní jsme se dočkali druhé generace nejmenšího skeneru BLK360. Nový model je ještě menší, pětkrát rychlejší, ještě lépe fotí a navíc má vizuální inerciální systém (VIS), který stejně jako u vyššího modelu RTC360 umí při přesunu z jednoho stanoviska na druhé určit jejich relativní polohu pro zautomatizování registrace. S ucelenou nabídkou statických skenerů BLK360, RTC360, ScanStation P s dlouhým dosahem a s ručním skenerem BLK2GO budeme vždy schopni uspokojit všechny požadavky na vaše skenovací zakázky.

Foto: Nový 3D skener BLK360 je menší, rychlejší a fotí kvalitněji než jeho předchůdce

Nové mobilní systémy pro hromadný sběr prostorových dat

Ať chceme nebo ne, vše kolem nás se zrychluje a chceme-li udržet tempo s dobou, musíme se přizpůsobit. To se týká i hromadného sběru dat. Leica Pegasus TRK500/700 je nový mobilní mapovací systém pro umístění na pohyblivé platformy – auta, vlaky, lodě apod. S rychlostí skenování až 2 mil. bodů za vteřinu, možností výběru systému s jedním nebo dvěma skenery a s dalšími periferiemi vám budeme vždy schopni nabídnout to nejlepší řešení pro vás.

Foto: Leica Pegasus TRK500/700 je nový mobilní mapovací systém pro umístění na pohyblivé platformy

Autonomní skenovací systémy

Další doménou ve vývoji skenovacích systémů je autonomie. Příkladem toho jsou dvě zařízení BLK2FLY a BLK ARC. BLK2FLY je malý lehký dron osazený 3D skenerem, který dokáže skener využít nejen jako výstupní data, ale i pro okamžitou detekci překážek, takže ho můžete bez obav vypustit do vzduchu, aby se během sběru dat sám dokázal vyhýbat překážkám. BLK ARC je malý 3D skener, který se dá umístit na různé pohyblivé platformy, typicky na chodícího robotického „psa“ Spot® od Boston Dynamics, který může za vás projít prostor k naskenování bez rizika a ztráty času pro vás.

Foto: Další doménou ve vývoji skenovacích systémů jsou drony osazené 3D skenerem

Sběr prostorových dat s mobilem

S GNSS přijímačem Leica FLX100 můžete váš mobilní telefon povýšit na zařízení pro sběr bodů, linií a ploch s 2 cm RTK přesností. Tento malý přijímač můžete použít buďto jako přístroj do ruky nebo ho lze pro zvýšení přesnosti umístit spolu s mobilem na výtyčku s libelou. Pro vlastní sběr dat můžete využít buďto libovolnou aplikaci třetích stran s rozhraním Zeno Connect na různých platformách (Android, Apple iOS, Windows) nebo aplikaci Zeno Mobile pro Android. Platforma Zeno Mobile / Connect navíc komunikuje i s dalšími přijímači – s ještě přesnějším přijímačem GG04 plus a s geodetickými přijímači GS18 T a GS07.

Foto: Nově mohou uživatelé Leica FLX100 používat také svůj mobil telefon pro sběr bodů, linií a ploch
  • autor: GEFOS LEICA *
  • publikováno: * 22. 2. 2023
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři