Technologie / produkty

Nový škrtící ventil od společnosti Viega umožňuje 5 stupňů regulace splachovacího proudu

Podomítkové splachovací nádržky Viega 2H, 2C a 2S s konstrukční výškou 1130 mm jsou nyní nově standardně vybaveny škrticími ventily splachovacího proudu. Ventil omezuje splachovací proud, aniž by došlo ke snížení množství splachovací vody.  Nedochází tak k občasnému vystříknutí splachovací vody u keramických WC bez oplachovacího okraje, jak tomu bylo v minulosti. Účinnost ventilu lze nastavit v pěti stupních podle příslušné montážní situace. Již nainstalované splachovací nádržky Viega lze těmito ventily dovybavit i dodatečně.

Viega s.r.o. , 18. 10. 2018

Konstrukce moderních keramických WC v mnoha variantách mění nejen jejich design. Ovlivňuje také techniku, především dynamiku proudu vody, potřebnou k účinnému spláchnutí. U stávajících systémů se může stát, že z WC bez oplachovacího okraje občas voda vystříkne.

Aby se zabránilo takovému neestetickému a nehygienickému jevu, jsou nově splachovací nádržky Viega 2H, 2C a 2S sériově vybaveny škrticím ventilem splachovacího proudu v sedle odtokového ventilu. Z výroby je ventil nastaven na maximální průtok bez škrcení. Splachovací proud lze ale snadno snížit bez nářadí v pěti stupních. Jednoduchým otočením se zmenší světlost ventilu do té míry, že při spláchnutí už nevystříkne přes okraj mísy ani kapka. Objem vody přitom zůstává nezměněný. Plná síla splachování tak zůstává zachována.

Nový škrticí ventil splachování je vhodný nejen pro nová keramická WC bez oplachovacího okraje, ale rovněž pro speciální instalace, jako například pro WC pro malé děti v dětských koupelnách. Je k dostání také jako samostatný produkt pro dovybavení stávajících podomítkových splachovacích nádržek společnosti Viega.

Foto: EARCH

  • autor: Viega s.r.o. *
  • publikováno: * 18. 10. 2018
  • zdroj: * Reklamní sdělení

Klíčová slova:

Viega toaleta škrtící ventil

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři