Technologie / produkty

Prestižní ocenění pro podlahy Mafi

Rodinný podnik v přírodním průmyslu dřevěných podlah získal prestižní ocenění Energy Globe Award pro svou jedinečnost využití zdrojů dřeva.

mafi Naturholzboden GmbH , 12. 12. 2011

Foto: eArch
Mafi přírodní dřevěné podlahy byly vždy synonymem pro ekologickou a ekonomickou výrobu s využitím obnovitelných zdrojů. Hodnoty jako je přirozenost, životní prostředí a také účinnost zdrojů jsou zásadní pro každodenní provoz. Tato filozofie prostupuje celou organizací - od nákupu materiálu do výroby, produkty samotné, obaly, dodávky, výzkum a instalaci i jejich čištění. Tento žijící duch odpovědnosti k přírodě vede v konečném důsledku k zvýšení povědomí kolem přírodního využití dřeva.

Jsme velmi hrdí na výhru Energy Globe Award. Ale jsme hlavně rádi, že můžeme ukázat, že úspěšná ekonomika nemusí být v rozporu s konzervativním využívání zdrojů - ale právě naopak. Naše Mafi přírodní dřevěné podlahy jsou tak populární, protože každá realizace je naprosto unikátní, stejně jako strom ze které byla vyrobena. Příroda je nejlepší designér.

Mafi jako Leader v přirozeném průmyslu dřevěných podlah

Mafi vyváží své inovativní dřevěné podlahy do více než 50 zemích po celém světě. I celebrity jako Claudia Schiffer, Giorgio Armani a Star architekt Norman Foster mají důvěru v Mafi.

Každý rok jsou vyvíjeny nové technologie a design. Mnoho z nich jsou průkopníci mezinárodních trendů. Kromě toho, není nic zbytečně nespotřebováno díky přístupu, který celý strom používá při výrobním procesu. Piliny se používají k vytápění celé společnosti. Kromě elektrické energie je společnost Mafi plně soběstačná. Vyrobí se 2000 tun dřevěných pelet ročně.

Stejně revoluční a ekologický trend je poskytovat naolejovaný povrch podlahy.Tento rodinný podnik jako první v oboru odmítl použít jakékoliv formy nátěrů nebo chemických přísad při výrobě dřevěných podlah. Mafi speciální oleje proniknou hluboko do horní vrstvy dřevěné podlahy, ošetří ho tak aby dřevo odolné a přirozeně dýchalo. Proto si zachovává všechny jeho prospěšné vlastnosti. Oba oleje a také mýdla k čištění jsou vyrobeny výhradně z přírodních materiálů.

Mafi Vulcano podlahy nabízí opravdovou a co je nejdůležitější, udržitelnou alternativu k tropickým dřevěným podlahám. To umožňuje Mafi zdržet se použití tropického dřeva a spolehnout se na domácí dřeviny. Díky komplexní tepelné úpravě dřevo získá tmavou barvu. Během této tepelné úpravy nejsou použity žádné chemické přísady. Při použití této metody pomáhá pouze teplo, vítr a voda, to snižuje otoky, smrštění a vnitřní napětí dřeva. Sušení mafi produktů Vulcano jsme za dvacet zdokonalili a díky tomu se stala jedním z největších energetických úspor v celém výrobním procesu.

Výroba probíhá výhradně v Horním Rakousku a hraje důležitou roli pro mnoho regionálních dodavatelů. Dalším krokem do udržitelné budoucnosti je představa vlastní elektrárny pro vlastní výrobu elektřiny.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři