Události /

Architektka Dorte Mandrup bude přednášet v Praze

Pokračování již 15. přednáškového cyklu o architektuře pod taktovkou Kruhu. Na začátku listopadu do Světozoru zavítá významná dánská architektka Dorte Mandrup, která bude přednášet zejména o vztazích mezi architekturou a stavěním a jejich komplikacích.

EARCH.CZ , 29. 10. 2015

Dorte Mandrup (DK) / Dorte Mandrup Arkitekter (Dánsko)Veřejná práce - kultivované a současné veřejné stavby a bydlení jako součást městského prostoru

5.11. 2015 / 20.00 / kino Světozor / Vodičkova 41 / Praha 1

Vstupné 70 / 50 Kč / v angličtině bez tlumočení

Dorte Mandrup je jednou z nejznámějších dánských architektek, profesorkou architektury a zakladatelkou ateliéru MAA. Mezi její práce patří několik větších vzdělávacích institucí, kanceláře, rekonstrukce přísně památkově chráněných budov, multifunkční budovy a charismatické body v krajině.Její architektura se vyznačuje analytickým a zároveň inkluzivním přístupem a také snahou vytvářet řešení, která vyhovují uživatelům a zároveň patří do kontextu svého okolí.

Přednáška se zaměří na vztah mezi architekturou, komplexním programem stavění a protichůdnými zájmy. Dorte Mandrup bude také hovořit o problému kombinace rolí ředitelka společnosti – žena, která v oblasti architektury není právě častá.

PŘIPRAVUJEME

Tina Saaby (DK)Kodaň - město pro lidi3. 12. 2015 / 19:30 / kino Světozor / Vodičkova 41 / Praha 1Architektka Kodaně o rozvoji a udržitelnosti přívětivosti města.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 29. 10. 2015
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři