Interiér bytu v Rezidenci Kavčí Hory

Čtvrtek, 28. Březen 2013 - 8:43
| Napsal:

Náplní projektu bylo přizpůsobit prostorný byt v Rezidenci Kavčí Hory požadavkům klienta, který si přál vzdušný a praktický interiér se střídmou barevností.

Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Autor Ondřej Dvořák, Jiří Matys
Ateliér skutek architecture
Spolupracovníci Miroslav Juren
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Praha 4
Datum projektu 2010
Datum realizace 2011

Úpravou dispozice jsme zkrátili a prosvětlili chodby a zvýšili počet ložnic. Designové pojetí interiéru je založeno na souhře pravoúhlých hmot v monochromatických barvách, sjednocených světle šedým podhledem do jediné hmotové kompozice, procházející celým bytem. Hříčka různě velikých kulatých svítidel v podhledu se objevuje i na navazující stěně, kde čtyři kulatá okna prosvětlují chodbu denním světlem z pracovny za stěnou.

Mezi šatnou a ložnicí rodičů byla vystavěna nová nábytková stěna, která - ač funkčně nahrazuje mezipokojovou akustickou příčku - vizuálně obě místnosti spojuje a spolu s koupelnou tvoří samostatný funkční blok v bytě.