Rodinný dům Brno - Jundrov

Pondělí, 27. Únor 2012 - 1:00
| Napsal:

Do desítky finalistů soutěže o nejlepší projekt zimního semestru 2011/12 mezi studenty Fakulty architektury VUT v Brně se probojoval návrh přízemního rodinného domu v Brně - Jundrově.

Fotoalbum: 
Katalogový list: 
Autor Markéta Kvardová
Ateliér FA VUT - UN5 - Karel Havliš
Světadíl Evropa
Země Česká republika
Město Brno
Datum projektu 2012

V případě této parcely byl zvolen koncept tří hmot, který je dán provozně-funkčními potřebami, tvarem a orientací parcely. Tři hmoty zastávají tři funkční zóny – klidovou, obytnou a zahradní sklad. Hlavní vstup do objektu se nachází na východní straně, odtud se dostaneme do zádveří a dále do velké obytné místnosti zahrnující obývací pokoj s pracovním koutem a se dvěma vstupy na terasu (východní a jižní), halu, kuchyň a jídelnu se vstupem na hlavní severní terasu s venkovním posezením.

Z haly se dostáváme do klidové zóny chodbou se šatními skříněmi, menším pracovním koutem a vstupem na severní terasu. V klidové zóně se nachází dva dětské pokoje se společnou koupelnou, záchod a ložnice s vlastní šatnou a koupelnou.

název Rodinný dům Jundrov
autor Markéta Kvardová
vedoucí práce Ing.arch. Luboš Františák, Ph.D.
soutěž Cena Bohuslava Fuchse II.
semestr zimní 2011/12
umístění finalista