Architektura /

Ateliér D od VYŠEHRAD atelieru slavnostně otevřen

V pondělí 23.října 2008 v dopoledních hodinách byl slavnostně otevřen nový výukový prostor Fakulty stavební. Ateliér D je určen studentům studijního oboru architektura a stavitelství. Jedná se o rekonstrukci zadního dvora budovy D Fakulty stavební ČVUT v Praze. Projekt nových výukových prostor byl realizován na základě projektu architektů z ateliéru VYŠEHRAD, kteří jej koncipovali jako velkoprostorovou místnost přes dvě podlaží.

Petr Vaněk , 23. 6. 2008

Ta je ve své horní úrovni lemována ochozem, ze kterého jsou přes lávky přístupné zelené buňky sloužící pro konzultace mezi studenty a pedagogy. Spodní úroveň slouží pro práci studentů a je možné ji dle potřeby plošně upravovat tak, jak to bude vyhovovat momentálním potřebám a to díky mobilním příčkám, které zároveň slouží jako uzamykatelné boxy pro pracovní pomůcky studentů. Na tento hlavní prostor navazuje z jedné strany modelovna, z druhé pak respirium určené pro chvíle odpočinku studentů i pedagogů.  

Koncept svým moderním vzhledem patří k těm nejmodernějším prostorám, které budova ČVUT svým studentům nabízí. To jak se v praxi osvědčí otevřený víceúrovňový koncept prostor v kontrastu s nekonečnými tmavými chodbami s kabinety a učebnami v ostatním částech školy ukáže čas. Každopádně se jedná o prospěšný počin, který svojí uvolněností a otevřeností může ovlivnit přístup studentů architektury a stavitelství i jejich pedagogů k výuce na Fakultě stavební. Prvním křtem ohněm si nové prostory projdou během již během tohoto týdne, kdy se zde uskuteční státní závěrečné zkoušky.  

 

Více foto v galerii Picasa

 

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři