Architektura /

Nejnovější Smíchov

Zaujala Vás exkurse po měnínícím se Pražském Smíchovu? Nechte se dnes pozvat na její druhou část. Půjdeme tentokrát na kratší procházku po nástavbách na různorodých Smíchovských domech a především po ne tak moc známých novostavbách Smíchova. Různé jsou stavby, které byli nastaveny, různé jsou i nástavby nejrůznější jsou novostavby.

Martina Svobodová , 15. 4. 2003

Jako první nástavbu si můžeme prohlédnout další pokus o vylepšení činžovní vily. Tentokrát bez celkové změny pláště stavby.

Foto: eArch
A ani Smíchovu, i když už jsme téměř v Košířích se nevyhnula typová výstavba doby nedávno minulé. Ani této výstavbě se nevyhnula rekonstrukce..
Foto: eArch
Foto: eArch
Tak toto byla skutečně krátká sonda mezi Smíchovské střechy. Vynahradíme si to na poslední části procházky, která nás zavede mezi novostavby.V poslední části exkurze se zaměříme na několik novostaveb. Jsou to stavby pro různý účel, opět různé kvality. Začneme stavbami pro bydlení. Na nám.J.Machka stojí hned dvě. Jedná se o činžovní domy.
Foto: eArch
Foto: eArch
Foto: eArch
Nedaleko vrchní stanice lanovky hotelu Mövenpick stojí nová, nebo možná i silně rekonstruovaná stará vila. Barva její fasády je dokonale stejná jako barva fasády hotelu.
Foto: eArch
Foto: eArch
Také naproti přes ulici takovéto vily se staví.
Foto: eArch
Takto...
Foto: eArch
Další kategorií jsou stavby účelové.Hasičská stanice:
Foto: eArch
Foto: eArch
Původní WC u křbitova na Malvazinkách nahradilo nové květinářství. (V současné době je možné na několika místech podepsat petici občanů, nejen místních, kterým se nelíbí.):
Foto: eArch
Foto: eArch
Patří sem samozřejmě i novostavba bazénu v bývalém Sanopsu:
Foto: eArch
Foto: eArch
Panorama Pavího vrchu je čerstvě obohaceno o výdech z tunelu Mrázovka:
Foto: eArch
Foto: eArch
  • autor: Martina Svobodová *
  • publikováno: * 15. 4. 2003

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři