design /

Designová svítidla z dílny severských vizionářů

Kolekce svítidel, která je poctou slavné škole designu Bauhaus. Kaiser Idell od dánského výrobce Fritz Hansen nabízí všechno, co může osvětlení navržené jako promyšlená kombinace umění a řemesla do interiéru vnést. Stojací a stolní lampy i závěsná svítidla z dílny výrobce s téměř stopadesátiletou historií jsou ukázkou nadčasového designu a kvalitního provedení.

LIGHT WORKS s.r.o. , 10. 11. 2020

Kolekce Kaiser Idell

Minimalistická a přesto výrazná. Přesně vyvážené tvary kolekce Kaiser Idell v sobě nesou severskou jednoduchost, která nepotřebuje nic navíc. Svítidla stojí na kvalitních materiálech a perfektním zpracování. Nabízí se v mnoha výrazných i klasických barevných variantách jako stojací a stolní lampy i závěsná svítidla.

Svítidla jsou vybavena patentovaným otočným spojem, charakteristickým prvkem typickým pro školu Bauhaus. Jako materiál posloužily ocel a mosaz. Povrchovou úpravou je potom ruční lakování, přičemž povrch může být vysoce lesklý, a v některých barevných variantách také matný. Jejich hlavní předností je do posledního zaoblení promyšlený tvar. Díky němu je kolekce nepřehlédnutelná, ať už doplní jakýkoliv interiér.

Kaiser Idell

Stojací a stolní lampa

Elegantní stojací lampa vzpínající se na štíhlé noze je stejně jako zbytek kolekce postavena na základních geometrických tvarech: kruhu, válci a přímce, klíčových ingrediencích moderního designu. V interiéru poslouží ve dvou variantách, které se liší mírou zakřivení nohy nesoucí stínidlo. Ta může být ohnutá jen lehce nebo takřka do pravého úhlu. Je ideálním doplňkem do čtenářského koutku, pracovny nebo třeba kavárny.

Stejně jako stojací lampa i stolní lampička z kolekce Kaiser Idell může doplňovat vyznění vnitřních prostor ve dvou tvarových provedeních. V tradičnějším designu s nohou ve stejné barvě, jaké má stínidlo, nebo jako svítidlo s fascinujícím a vysoce elegantním vyzněním. S nohou ze zářivě lesklého kovu, která výrazně kontrastuje s barvou stínidla, a se strhujícím zaoblením. Barevné varianty se potom nabízí tři. Černá, červená nebo bílá. Své místo si stolní lampa dozajista najde v domácí pracovně nebo kanceláři.

Kaiser Idell

Závěsné svítidlo

Závěsné svítidlo Kaiser Idell osazené patentovaným otočným závěsem se vyrábí ve dvou velikostech. Menší o průměru 145 milimetrů a větší s průměrem 285 milimetrů. Barevné varianty se liší v závislosti na velikosti. Červená, okrová nebo šedá ve vysokém lesku pro menší rozměr, lesklá bílá, červená nebo černá pro ten větší. Poslední jmenovaná navíc i ve verzi s matnou povrchovou úpravou.

Fritz Hansen

Exkluzivní designová značka Fritz Hansen byla v Dánsku založena už v roce 1872 a její působnost na trhu je spojena se spoluprací s předními světovými designéry, jejichž vizím a nápadům vdechuje život. Na osvětlení se specializuje od roku 2015 a její rukopis je na poli designových svítidel nezaměnitelný. Nabízí vysoce kvalitní, perfektně řemeslně zpracované a moderní osvětlení, ve kterém se tradice spojuje s inovací v tom správném poměru. Svítidla Fritz Hansen na českém trhu prodává společnost Light Works, v jejímž showroomu v pražských Nuslích můžete výrobky vizionářských dánských mistrů designu najít.

Kaiser Idell

Klíčová slova:

LIGHT WORKS svítidla design Dánsko

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři