Novinky a názory / zprávy

FA ČVUT vystavuje fotografie výjimečných schodišť od Fialy či Kouckého

Ústav navrhování FA ČVUT organizuje výstavu s názvem Moderní schodiště. K vidění tu jsou až do 6. dubna fotografie současných schodů a schodišť od předních českých a vybraných zahraničních kanceláří. Myšlenka uspořádat výstavu vznikla na základě spolupráce se známým stavitelem betonových schodišť Břetislavem Eichlerem.

Fakulta architektury ČVUT v Praze , 27. 3. 2018

Na Fakultě architektury Českého vysokého učení technického v Praze proběhla 22.3. v 18.00 vernisáž výstavy fotografií s názvem Moderní schodiště. Autory fotografií jsou Filip Šlapal, Ester Havlová, Irena Armutidisová.

schody

Ester Havlová popisuje záměr výstavy následovně: „Myšlenka uspořádat výstavu fotografií o schodech a schodišťích vyplynula ze spolupráce s Břetislavem Eichlerem, který již více než 20 let navrhuje a staví krásná a výjimečná betonová schodiště včetně nadčasových originálů. Požádal mě, abych připravila výstavu fotografií pro 1. ročník Konference Moderní schodiště, konanou v prosinci 2017 v Brně. K účasti jsme už tehdy přizvali další dva fotografy, Irenu Armutidisovou a Filipa Šlapala.“ 

Irena Armutidisová dala k dispozici svou sérii fotografií detailů schodišť brněnského architekta Arnošta Wiesnera. Filip Šlapal a Ester Havlová vybrali ze svých bohatých archivů fotografií schodů, které je inspirují konstrukcí, krásou nebo detailem. 

Výstava je momentálně v Praze na Fakultě architektury ČVUT, kde bude ke shlédnutí do 6.4. 2018. Následně na výstavu naváže druhý ročník stejnojmenné konference, na kterou jste všichni srdečně zváni k nám na Fakultu dne 25. října 2018.

Výrobní hala Auma Müllheim, wum+wurm architekten

Fárův dům, Roman Koucký

výstavaFoto: eArch

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři