Novinky a názory / historie a teorie

Salon dřevostaveb oslaví kulatiny a představuje novou Ročenku dřevostaveb

Největší svátek moderní dřevěné architektury, Salon dřevostaveb 2015, oslaví své kulatiny. Jeho jubilejní, desátý ročník, který se bude konat ve dnech 11.–14. února 2015 představí návštěvníkům celkem 46 atraktivních projektů nejen z Čech a ze Slovenska, ale také z Rakouska, Norska, Belgie, Velké Británie, Maďarska, Polska a Slovinska.

EARCH.CZ , 4. 12. 2014

Všechny tyto unikátní stavby obsahuje publikace ROČENKA DŘEVOSTAVEB 2014, která bude uvedena na předvánoční trh na e-shopu www.domesistore.com.

Jubilejní 10. ročník Salonu dřevostaveb je již tradičně hlavním doprovodným programem veletrhu Dřevostavby, který se koná ve dnech 11. – 14. února 2015. Návštěvníci zde mohou obdivovat projekty všech architektonických kanceláří, které se do Salonu dřevostaveb zapojily. Vybrané projekty pak architekti představí veřejnosti v rámci cyklu přednášek pojmenovaných Mozaika dřevostaveb. O své zkušenosti se přijede podělit rakouská architektka Judith Benzer, která za svůj projekt Letní dům v jižním Burgenlandu získala 1. místo Dřevostavba roku 2012 (HOLZ BAU PREIS 2012).

Slovenský architekt Peter Jurkovič představí projekt rodinného domu IST, za který získal cenu CE.ZA.AR 2014 v kategorii Rodinné domy.

Po pražské premiéře se Salon dřevostaveb 2015 přesune do bratislavského Centra současné architektury a designu Archa. Více informací o projektu SALON DŘEVOSTAVEB naleznete www.salondrevostaveb.cz

Salon dřevostaveb je nesoutěžní přehlídka kvalitní moderní architektury ze dřeva. Formou výstavy, přednášek, projekcí a odborné literatury nabízí jedinečnou příležitost zhlédnout na jediném místě výběr toho nejlepšího, co v tomto oboru za poslední rok vzniklo. Přehlídka má těžiště na veletrhu Dřevostavby. Po zbytek roku se pak výstava pravidelně představuje i v dalších městech České republiky a na Slovensku. Přehlídka Salon dřevostaveb je určena především široké veřejnosti, které se snaží zprostředkovat nejširší možné spektrum informací o rychle se rozvíjejícím odvětví dřevostaveb. Setkávají se zde také architekti a odborníci nejen z České republiky, ale z celého světa. V uplynulých letech jsme měli možnost setkat se zde s architekty z Kanady, Norska, Rakouska, Finska a Belgie. Záštitu nad touto přehlídkou udělila Česká komora architektů.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 4. 12. 2014
  • zdroj: * Tisková zpráva

Klíčová slova:

Salon dřevostaveb ročenka Prodesi

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři