Novinky a názory / názory a komentáře

Urban Survival: s důrazem na současnost a budoucnost

Opustit pomyslnou škatulku konvenčnosti a dívat se na architekturu s nadhledem. Otevřít lidem prostory, sdružovat je a budovat komunity. To je vize Urban Survival. Rukopis společnosti tvoří současnost a budoucnost. Důležité jsou kontinuita projektů, život a vše, co s ním souvisí.

Centrum pro podporu počítačové grafiky ČR , 10. 6. 2021

2004

Rok, kdy vše začalo. Pantelis Larcou zakládá Urban Survival jako odpověď, jak nejlépe přežít v urbanizovaném prostoru. Jako snahu pomoct klientům najít cestu k prostoru, který jim vyhovuje, a je ideálním místem pro život, práci a pro chvíle s rodinou a přáteli. Zlomovým momentem v rozvoji společnosti bude rozhodnutí pracovat systémem Design and Build.

2012

Synergie: Rodinný dům ve vesničce Oldřichov v Hájích. Citlivé zasazení do malebné krajiny Jizerských hor, navázání na vrstevnice svahu a využití místního materiálu, liberecké žuly, vytvářejí unikátní dílo, za které Pantelis Larcou v roce 2016 získává ocenění Grand Prix Architektů za rodinný dům.

Urban Survival - Oldřichov v Hájích

2017

Altruismus: Domov pro seniory v Chotěboři je jedním ze zařízení společnosti SeneCura, pro něž Urban Survival zajišťuje Design and Build. Cílem je, aby klienti domova prožívali tamní pobyt aktivně, a přitom dostávali tu nejlepší péči. Autoři projektu proto nahlížejí na objekt a interiéry jejich očima a zároveň dbají na detaily, které usnadní práci personálu. Dispoziční a materiálové řešení využívá nejmodernější know-how a součástí projektu je i koncept Memory Garden, specializované paměťové zahrady, v níž probíhá aktivizace klienta pomocí smyslových vjemů.

Urban Survival - Domov pro seniory v Chotěboři

2019

Integrita: Interiéry bytů v Celetné ulici 9 a v Chateau Troja v Praze. Koncept Design and Build zahrnuje i interiérové architekty a designéry, jejichž úkolem je navrhnout atraktivní, současný interiér s použitím nejmodernějších trendů. Urban Survival vlastní i interiérové studio a reprezentuje na českém trhu high-end značky, jako jsou Poltrona Frau nebo SubZero-Wolf.

Urban Survival - interiér bytu

2021

Komunita: Patchwork Living je pracovní název pro moderní, komunitní, družstevní bydlení. Od nepaměti mělo lidstvo snahu se sdružovat. Poslední desetiletí se však lidé separují a vlivem moderních technologií uzavírají do vlastních světů. Jediné komunity, jejichž jsou součástí, jsou ty na sociálních sítích. To vše se snaží řešit projekt Patchwork Living jako alternativa nákladných a bezkoncepčních řešení bydlení. Klient zde bude mít na dosah ruky všechny služby, jako jsou společná prádelna, dětský koutek, sdílená kancelář, společenská místnost, komunitní zahrada, dětské hřiště nebo venkovní posilovna. Novým standardem jsou chlazené boxy Zásilkovny, které uchovají čerstvý nákup, a pět sdílených elektromobilů. Služby a jejich rezervaci spravuje klient v mobilní aplikaci, na které také Urban Survival pracuje. Autoři projektu vychází z myšlenky, že se mladí lidé nechtějí vázat hypotékou, ale chtějí být samostatní. Důležitou součástí projektu je i jeho prezentace směrem ke klientům, a proto jsou veškerá data k dispozici v rozšířené a virtuální realitě. Modularita celého projektu pak usnadňuje a urychluje práci týmu při realizaci v dalších lokalitách.

Urban Survival - patchwork living

2022

Kontinuita a soběstačnost: Tvrz a zámek v Kestřanech. Obnova historického dvora, který má dnes stejný význam jako kdysi. Možnost žít na venkově ve vysokém standardu, mít kolem sebe živou historii a příležitosti v malé obci, kterou běžně investoři ignorují. Zachování historie a zároveň vymanění se ze spárů hektického a stále se zrychlujícího životního tempa. Nová škola, obnova pivovaru, lihovaru, sýrárny a masny, sportovní vyžití a další projekty. To vše zajistí a nabídne místním lidem důvod žít v malé obci a návštěvníkům nevšední zážitek.

Urban Survival - Tvrz v Křečanech

Stěžejní role IT

Urban S urvival pro svou projekční práci používá aktuální a nejvýkonnější hardware a software, a to konkrétně Archicad, Lumion, Solibri, Xmind, MS Project, Kros a kompletní balíček od Adobe. Data ukládá na cloudu, aby k nim měl neustálý přístup kdokoliv odkudkoliv. Vytváří si vlastní knihovny interiérového nábytku. Na projektu souběžně pracují v Teamworku všichni, kteří jsou do něj zapojeni - architekti, projektanti, zahradní architekti, interiéroví designéři a stavba. Stavbyvedoucí mají na stavbě tablet, aby projektanti mohli v reálném čase potřebné požadavky a změny editovat. Maximální využití moderních technologií a softwaru tak vede k zefektivnění všech procesů.

BIM je využíván v projektech od A až do Z. To znamená od prvního návrhu, přes samotný projekt, stavbu a její předání až po následnou správu.

Urban Survival - Tvrz v Křečanech - mračna bodů

Převzato z ARCHINEWS 2/2021

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři