Novinky a názory / zprávy

V soutěži Nejlepší z realit vyhrála rezidence z Olomouce od CAMA Architekti

Prestižní ocenění "Best of Realty - Nejlepší z realit" ovládly regionální stavby. Absolutním vítězem se stala olomoucká rezidence Na Dlouhé od kanceláře CAMA Architekti. Porotci ocenili především citlivé zasazení do prostředí města a pocit rodinného bydlení, které soubor bytových domů svým majitelům dává.

EARCH.CZ , 25. 2. 2016

Vítězná rezidence byla dokončena v roce 2014. Koncepce objektu vycházela ze zadání vytvořit vhodný mezičlánek mezi sídlištěm a vilovou zástavbou. Důležitým hlediskem bylo navrhnout „vzdušný“ bytový komplex, který maximálně využije nabízený prostor a přinese jeho obyvatelům moderní bydlení v blízkosti historického centra Olomouce. Architektům z kanceláře CAMA se povedlo využit také unikátní polohu objektu. Ze všech bytů je nádherný výhled na nejkrásnější olomoucké památky.

Díky atraktivní lokalitě a kvalitnímu architektonickému řešení se stal projekt velmi komerčně úspěšným – všechny byty se prodaly v podstatě okamžitě po uvedení na trh. „Velice si ceníme řešení umístit celý objekt na vyvýšenou zelenou bázi, která nám umožnila urbanisticky sladit velký objekt s okolím, ale hlavně umocňuje pocit soukromí a ochrany bytů. Také jsme takto elegantně vyřešili prostor pro umístění podzemních garáží.“ popsal vznik olomoucké rezidence její autor David Chromík z projekční kanceláře CAMA Architekti.

Celá rezidence má kapacitu 55 bytů a 100 parkovacích míst. Pro obyvatele je k dispozici velkorysá společná zahrada. Přízemní byty mají vlastní předzahrádku, ostatní byty jsou opatřeny lodžii.

V dalších kategoriích zvítězilo například nové administrativní centrum Aviatica, které vzniklo na území bývalé továrny Waltrovka v pražských Jinonicích. Nejlepším hotelem byl vyhlášen Pecr v Peci pod Sněžkou. V poslední hlavní kategorii skladových a průmyslových areálů porotu nejvíce oslovil projekt VF Corporation ve Zdibech v Praze-východ.

O vítězích rozhodla osmičlenná odborná porota, ve které zasedli zástupci Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, agentur pro výzkum trhu, developerů, realitních makléřů či bankéřů.

REZIDENCE NA DLOUHÉ - OLOMOUC

Novostavba bytových domů

Autor: David Chromík – CAMA Architekti s.r.o.

Jindřich Brož, Darina Jasanská, Irma Konečná, Pavel Dostál, Petra Žlebková

projekt: 2010-2012/ realizace: 2014

Více informací o vítězném projektu naleznete na webu www.cama.cz.

  • autor: EARCH.CZ *
  • publikováno: * 25. 2. 2016
  • zdroj: * Tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři