Novinky a názory / zprávy

Zemřel architekt Milan Nesměrák

Jen těžko se lze smířit s tím, že dne 13.10.2011 ve věku pouhých 58 let náhle zemřel Doc. Ing. arch. Milan Nesměrák, CSc. - architekt, nadšený obdivovatel antické architektury a erudovaný pedagog.

EARCH.CZ , 27. 10. 2011

Narodil se 22.ledna 1953. Vystudoval fakultu architektury ČVUT a v letech 1979 až 1992 pak na této fakultě také pedagogicky působil, a to především na katedře teorie a vývoje architektury. V roce 1993 přešel na nově zakládanou katedru architektury stavební fakulty ČVUT a zde přednášel až do své nečekané a předčasné smrti.

Je autorem řady článků v renomovaných časopisech a byl aktivním účastníkem mnoha odborných konferencí a diskuzí, především v oblasti památkové péče.

Jeho studenti na něj ale budou vzpomínat zejména jako na vzdělaného, ale i zábavného učitele, který do svých přednášek vkládal řadu zajímavých faktů a překvapivých detailů, získaných na několika studijních i soukromých cestách po Řecku, Turecku či Itálii. Studentům se věnoval i ve volném čase – prázdninové cesty, které s nimi několikrát připravoval i absolvoval, byly inspirující a originální, poučné i veselé.

V Milanovi ztrácíme milého kolegu, cenného spolupracovníka, ale především hodného a přátelského člověka.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři