Technologie / IT

BIM projektování v ArchiCADu

Chcete postoupit od 2D kreslení k 3D projektovaní, 3D modelování a základním principům vizualizace? Objevte moderní metody navrhování a projektování ve 3D.

EARCH.CZ , 18. 1. 2013

ArchiCAD ve verzi 15 mimo jiné přinesl vylepšenou práci ve 3D, nový nástroj pro modelování volných tvarů a způsob zpracování rekonstrukcí.

Jedná se o jedinou učebnici tohoto typu v aktuální verzi ArchiCADu na tuzemském trhu. V učebnici je popsána tvorba konkrétního zděného, částečně podsklepeného objektu. Pro jeho tvorbu autoři využívají jak obecných 3D modelovacích prvků, tak i výrobků od konkrétních dodavatelů stavebních komponent. Vše je popsáno formou od úplných začátků až po sofistikované řešení detailů. Samozřejmostí jsou i základní principy sestavení jednotlivých výkresů a jejich tisku.

Zkušení lektoři a školitelé ArchiCADu vás v učebnici seznámí s aktuálními možnostmi projektování ve 3D. V praktické ukázce na jednoduchém objektu se krok za krokem naučíte vytvářet a upravovat prostorový model, ze kterého snadno získáte 2D dokumentaci, výkazy výměr i fotorealistické vizualizace. Autoři nevynechají žádný důležitý krok v postupu projektování od studie k projektové dokumentaci. Jednotlivé kroky a postupy doplňují obrazové ilustrace, díky nimž se v látce nikdy neztratíte.

Kniha je určena především pro začínající i pokročilé projektanty a architekty – uživatele ArchiCADu i jiných CAD aplikací, pro žáky středních odborných škol, studenty vyšších odborných a vysokých škol se zaměřením na pozemní stavitelství, architekturu a design.

Klíčová slova:

Generální partner
Hlavní partneři