Technologie / produkty

Designové vany zvou k luxusní koupeli

Designové vany jsou ozdobou každé koupelny Foto: Shutterstock

Vytvořit harmonický domov znamená položit důraz nejen na kvalitu a funkční spolehlivost jednotlivých prvků, ale zejména na citlivou práci s vizuální stránkou dané místnosti. Koupelna není výjimkou. Pokud toužíte po vkusné eleganci, vsaďte na designové vany.

SANITINO s.r.o. , 15. 6. 2022 / Advertorial

Proč vsadit na design

Moderní životní styl je charakteristický tím, že jsme doslova bombardováni podněty. Informace k nám přicházejí skutečně ze všech stran a náš organismus je nucen se s nimi neustále vyrovnávat. Ačkoli to na vědomé úrovni nemusíme vnímat, naše podvědomí má práce opravdu dost, což následně vyčerpává i organismus. Odtud pramení zvyšující se touha po odpočinku, relaxaci a kráse. Místem, které je pro odpočinek jako stvořené, je právě koupelna. Protože většina informací je přijímána očima, měli bychom vizuální stránce místnosti věnovat opravdu pečlivou pozornost. A zde je hlavní úloha designu. Skrze vyvážené, propracované tvary nám umožní vytvořit prostředí, které zprostředkuje uvolnění na mnoha úrovních naší osobnosti.

Volně stojící vany

Jednou z cest, která potěší a uvolní napětí našeho těla i duše, je koupel. Vhodně zvolená vana pak tento zážitek může posunout doslova do lázeňských rozměrů. Je třeba si uvědomit, že je to právě vana, která bývá tradičně dominantou koupelny a má tedy největší podíl na celkové atmosféře místnosti. Vany obvykle najdeme umístěné k jedné stěně. Pokud však chcete vytvořit opravdu unikátní prostor pro relaxaci, můžete sáhnout po volně stojící vaně.

Co vědět o volně stojících vanách

Volně stojící vana je skutečným skvostem, který však potřebuje svůj prostor. Abyste se mohli z její krásy opravdu těšit, je třeba dodržet pár pravidel. Volně stojící vana nejlépe vypadá volně v prostoru, případně umístěná kratší stranou ke stěně. Vždy je třeba předem instalatérsky připravit přívod a odtok vody (tloušťka podlahové konstrukce bývá vyšší), neboť bude třeba nainstalovat volně stojící baterii.

Retro styl i osobité řešení

Naprostým fenoménem jsou koupelny, které se soustředí na retro atmosféru. Volně stojící vana obvykle stojí na zdobených nožkách, ať už v designu chromu, mosazi, nebo v černé barvě. K takové vaně skvěle ladí volně stojící kohoutová baterie se sprchou ve tvaru „sluchátka“. Pokud vám nechybí odvaha, můžete svou relaxaci posunout ještě dál. Opusťte stereotyp, že vana musí být v koupelně, a umístěte ji do jiné místnosti! Romantiku koupele můžete přesunout například do prostoru ložnice.

Foto: Volně stojící vana nemusí být jen v koupelně, ale můžete ji přesunout například do ložnice

Atypický tvar vany

Pokud vám prostor nedovoluje sáhnout po volně stojící vaně, a dokonce ani po vaně obdélníkové, vsaďte na atypické linie. Asymetrické vany bývají zkoseny k jedné straně. Skvěle vypadají jak vany v oválných liniích, tak ty, jež pracují s motivem hran. Vkusnou asymetrii však můžete nalézt i u volně stojících van, například jedna z kratších stran je zvýšena, čímž získáte prostor na pohodlné opření.

Design s luxusní péčí

Vedle nádherných linií, které současný design nabízí, můžete od své vany vyžadovat i něco navíc. Dopřejete si péči, kterou získáte díky vodním a vzduchovým masážním systémům, jistě oceníte také senzorové ovládání, protiskluzovou úpravu nebo možnost vytvořit uklidňující atmosféru díky LED osvětlení, jež je součástí vany. Pokud toužíte po romantice, vyberte vanu s širším okrajem, na který můžete umístit aromalampu nebo svíčky, případně vanu, jež je určena pro koupel ve dvou.

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři