Technologie / produkty

Intuitivní výběr fasádních desek Cembrit

Společnost Cembrit vždy aktivně spolupracovala s architekty, projektanty a designéry. Nyní se rozhodla ještě více jim usnadnit orientaci v široké paletě produktů. Určujícími vlastnostmi, které stojí při výběru konkrétní fasádní desky na špici, jsou barva, odstín a struktura povrchu. A ty se staly také základními parametry nového značení produktů.

Karolína Řeháčková, Cembrit a. s. , 15. 4. 2016

Nové značení fasádních desek

Vyjímečný výběr barev, množství různých variant a povrchových úprav fasádních desek Cembrit dává architektům a designérům volnost maximálně využít designového potenciálu každé budovy a stavby.

Aby architekti a projektanti v nabídce vláknocementových fasádních desek bez problémů našli optimální řešení pro každý svůj projekt, mají nově všechny fasádní desky Cembrit své logické kódové označení. Tím je usnadněn výběr správného produktu, který nejlépe vyhovuje konkrétním požadavkům klienta.

Systém označování je jednoduchý a z kódu lze snadno vyčíst vlastnosti produktů. Možných kombinací jsou tisíce a možnosti výběru jsou neomezené.

Barva hraje prim

Při řešení fasády jistě stojí na prvním místě barevnost. Podle dalších požadovaných vlastností na strukturu, trvanlivost a další vlastnosti povrchu vybíráme ideální materiál(omítku, dřevo, vláknocement a další). Systém označování vláknocementových desek Cembrit vychází z jedinečných barevných parametrů fasádních desek a využívá k tomu čtyři proměnné.

Čtyři základní parametry

Každá deska má unikátní kódové označení, které jasně charakterizuje její vlastnosti. Jedná se o kód složený z písmene a kombinace tří číslic, např. P 222. V tomto kódu je pod třetí číslicí ukryta barva jádra desky, pod druhou barevný odstín desky, první číslice značí barevnou skupinu a písmeno, kterým kód produktu začíná, označuje konkrétní typ desky.

Při výběru vhodného fasádního materiálu stojí na počátku výběr vhodné desky podle typu povrchu. Pro finální vzhled fasády je důležité, zda si vybereme desku s transparentním či jednolitým barevným povrchem. V případě vláknocementových fasádních desek Cembrit můžeme vybírat ze čtyř možností (Patina, Cover, Solid a Transparent). V číselném kódu je typ desky označen prvotní číslicí (P, C, S a T).

Základní barva desky je po typu konkrétní desky se specifickými vlastnostmi druhým zásadním určujícím parametrem pro správný výběr produktu pro dané účely. Desky jsou rozděleny do sedmi skupin barev( 0, 1, 2, 3, 5, 6, 7)

V každé barevné skupině je k dispozici široká paleta odstínů od jemných a nenápadných světlých tónů až po intenzivní, syté tmavé tóny. Při výběru konkrétní desky tak můžeme vybírat z deseti barevných odstínů, kdy nejsvětlejší odstín má číslo 0 a nejtmavší a nejintenzivnější pak číslo 9. Celkem si tedy můžete vybrat z 61 standardních barev.

Barva jádra desky značí, jakou barvu má deska uvnitř, t.j. jaká barva bude viditelná na hranách desek a na okrajích výřezů a otvorů. V některých případech tato barva elegantně splývá s odstínem přední plochy desky, jindy nejsou hrany desek viditelné, nebo může být naopak odlišné barevné provedení hrany designovým záměrem.

Standardní barvy Cembrit byly pečlivě vybrány tak, aby odpovídaly evropským architektonickým stylům a tradicím, takže nabízený sortiment nepředstavuje pro architekty a designéry téměř žádné omezení, naopak je mnohdy vítanou inspirací.

Systém označování produktů Cembrit je navržen tak, aby zaručoval maximální tvůrčí svobodu a umožňoval opravdu snadný výběr.

Nové značení produktů je jen jedním z bodů inovace společnosti Cembrit. Od nynějška budeme tuto zažitou značku potkávat pod jiným logem a práci s produkty společnosti usnadní i nová struktura webových stránek. Tyto a další změny jsou symbolicky spojeny s otevřením nového závodu na výrobu fasádních desek.

Otevření nového výrobního závodu na výrobu fasádních desek, vybaveného nejmodernějším zařízením v oboru, který zajistí lepší a rychlejší dostupnost produktů.

Klíčová slova:

fasádní desky Cembrit

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři