Technologie / produkty

Spa Resort Lednice – dostavba druhého křídla budovy s wellness

Vysoké nároky na vlhkuodolné materiály, maximální využití skla v interiéru i exteriéru, LED pásky ve sprše, vzájemné ladění dekorů…jen krátký výčet toho, co řešila přístavba wellness části v dostavovaném druhém křídle hotelového Spa Resortu v jihomoravské Lednici.

J.A.P. , 20. 11. 2015

Investor ve spojení s architektem při realizaci hledali dodavatelskou společnost, která bude schopna zajistiti komplexní dodávku skla. Tento požadavek naplno splnil přerovský zpracovatel skla, společnost J.A.P. „Sklo coby vlhkostně inertní materiál je do wellness center nejčastěji využívaným materiálem. My řešíme jak jeho užití v interiéru, tak exteriéru. Jsme schopni nejen vlastního zpracování, ale jako samozřejmost bereme i odborné individuální poradenství ve fázi stavebních plánů. Při realizaci v Lednici proběhla ideální varianta – byli jsme přizváni architektem do konzultačního týmu, abychom už ve stavebních plánech poradili a v souladu s hrubou stavbou připravili potřebnou stavební předpřípravu pro pozdější instalaci celoskleněných stěn, dveří, fixních zástěn a celoskleněného zábradlí. Díky tomu se instalace skla zvládla za plánovaných 10 dní, protože se neřešily žádné velké stavební úpravy a i velké skleněné prvky se daly dobře ukotvit díky předem připraveným výztuhám,“ uvádí Martina Vičarová, produktová manažerka J.A.P., do jejíž kompetence stavba v lednici patřila.

Spa Resort LedniceFoto: eArch

Za velkou výhodu investoři a realizátor stavby považovali i fakt, že J.A.P. si zaměřil potřebné prostory na všechny produkty při jednom zaměření a stejně tak postupoval i při vlastní montáži. V průběhu objednávek a příprav bylo komunikován s jednou kompetentní osobou, která řídila v rámci této zakázky všechny výrobní sekce J.A.P – stavební pouzdra, skleněnou výrobu a zábradlí, aby docházelo k předávání informací a vzájemné synergii prací. Za pozitivní byl označen i fakt, že výroba dopadla přesně dle objednávek a vlastní průběh realizačních prací probíhal dle zadání investora a architekta.

Varianty použití celoskleněných produktů při realizaci wellness centra si můžete prohlédnout v úvodní fotogalerii.

Volba typu skla a grafiky

Spa Resort Lednice - volba typu skla a grafikyFoto: eArch

„Z pohledu výběru typů skel byla dlouho zvažována varianta pískovaného skla. Nicméně, vzhledem ke specifiku prostoru – vysoká frekvence osob a vlhké prostředí, investor ve finále rozhodl, že se využije varianta Grafoskla, které velice dobře dokáže pískované sklo imitovat. Ovšem vzhledem k tomu, že v Grafoskle je motiv zalaminován mezi dvěma skly, odpadá zde obava z horší údržby skla, či dokonce poškození popískované drsnější strany. Grafosklo má systém sendviče dvou skel, mezi kterými je zalaminována grafika, takže jeho údržba je velice jednoduchá a standardní,“ vysvětluje Martina Vičarová.

Výběr grafiky byl zcela podřízen volbě investora. Základním požadavkem byla střídmost dekoru a vzájemné ladění. Jako stěžejní byly vybrány dva motivy „pískování“ – pro každé patro budovy jiný, ale oba velmi decentní. Pro zázemí šaten bylo zvoleno neprůhledné sklo mléčné. Grafikou výrazný je pouze celoskleněný obklad v interiérovém bazénu. „Výběr grafiky byl dlouhodobější proces, který byl podřizován vzájemnému barevnému ladění se stropní temně modrou „hvězdnou oblohou“. Původně se hledalo mezi regionálním motivem spojeným s Jižní Moravou, ale navrhované fotografie se barevně nedařilo propojit. Proto došlo k posunu k přírodnímu motivu moře, ve finále doladěném o západ slunce,“ přibližuje výběr motivu Martina Vičarová.

ATYPICKÁ ŘEŠENÍ STAVBY

Při stavbě wellness centra byla použita mnohá atypická řešení:

1) Atypickým způsobem bylo řešeno osvětlení prostoru sprchových koutů, které zde zajišťují LED pásky v kotvící liště celoskleněné zástěny.2) Z důvodu úspory místa byla v prostoru zázemí toalet použita bezobložková stavební pouzdra pro zasouvací dveře.3) Speciální kapitolu tvoří celoskleněný obklad stěny bazénu i s několika skleněnými otočnými dveřmi.4) Netypickým způsobem se také kotvilo celoskleněné zábradlí venkovních teras.

Více o atypických stavebních úpravách se dozvíte v úvodní fotogalerii.

Termíny J.A.P.

Výroba celoskleněných produktů – 1 měsíc.Délka montáže – 10 dnů.

Společnost "J.A.P." spol. s r. o. - Přerovská společnost J.A.P. působí na českém trhu již od roku 1991. Její filozofií je dodávat na trh stavební kovové prvky vysoké kvality s nápaditým designem, za přijatelnou cenu. Svým zákazníkům nabízí celoskleněné produkty, včetně designového Grafoskla, stavební pouzdra pro zasouvací dveře, ucelenou nabídku posuvných systémů po stěně, stahovací schody, včetně jejich protipožární a zateplené úpravy, interiérová a exteriérová točitá, segmentová a bočnicová schodiště, nerezové zábradlí. Svoji obchodní politiku směřuje jak na tuzemský, tak zahraniční trh. Bližší informace na www.japcz.cz nebo www.sklo-jap.cz.

  • autor: J.A.P. *
  • publikováno: * 20. 11. 2015

Klíčová slova:

J.A.P. wellness

Mohlo by vás zajímat

Generální partner
Hlavní partneři